FESTIVALS

Preview

AU! Livestream Festival

Nieuwe tijden vergen andere oplossingen. Op zondag 26 april brengt Artists Unlimited de festivalsfeer bij je thuis met het eerste AU! Livestream Festival.

Op zondag 26 april organiseert Artists Unlimited, een collectief van muziekliefhebbers en muzikanten, het eerste Belgische Livestream Festival onder het motto The show must go online!”.

Op het programma: 10 Belgische artiesten, waaronder Absynthe Minded, Sioen, An Pierlé en Noémie Wolfs. Nick Bril zorgt voor de afsluitende DJ set.

Het festival wordt georganiseerd in samenwerking met Trix, Vooruit, Handelsbeurs, Ancienne Belgique, Willy radio en Ticketmaster.

Een ticket voor het festival kost 10 euro en kan je kopen via deze link.  De opbrengsten gaan rechtstreeks naar de artiesten.
Met je ticket ondersteun je de Belgische artiesten in deze uitdagende tijden.

10 concerten – 7 uur live muziek

10 kwalitatief gestreamde concerten op verrassende locaties en dat meer dan 7 uur lang, mis het eerste volwaardige Belgische livestream festival niet!

De livestream zal worden uitgezonden van 15u30 tot 23u. Een uur voor het festival van start gaat, krijgen de bezoekers een link om de livestream te kunnen volgen.

De affiche

Sioen

De getalenteerde Gentse singer-songwriter Sioen heeft ondertussen zeven albums op zijn naam staan en stond op podia in alle uithoeken van de wereld. Zelfs de legendarische club CBGB in New York moest eraan geloven.

Na een succesvolle tour met Zuid-Afrikaanse muzikanten volgt de release van zijn nieuw solo-album Messages of Cheer & Comfort. 

An Pierlé & Koen Gisen

An Pierlé is een Belgische wilde, ivoor strelende pianozangeres.

Sinds 1996 heeft ze bewezen een van die zeldzame blijvende artiesten te zijn, zonder angst om zichzelf te vernieuwen en toch trouw te blijven aan haar zeer persoonlijke stijl. Na het veelgeprezen gouden solodebuutalbum “Mud Stories” maakte ze samen met partner in crime Koen Gisen (producer, gitarist, co-schrijver en minnaar) verschillende internationaal succesvolle albums en verwierf ze veel lof.

Gregory Frateur (Dez Mona)

Een van de meest hypnotiserende stemmen van ons land is eigendom van Gregory Frateur. Met zijn vrienden van Dez Mona was hij vorig jaar met Book of Many al aan zijn zevende langspeler toe. Geniet van intimistische popjuweeltjes gekruid met jazz, softrock en gospel.

Absynthe Minded

Met hun nieuwste worp Riddle Of The Sphinx etaleert Absynthe Minded goesting, een ongebreidelde drang naar vernieuwing en een flinke portie lef. Lef om, na een carrière van vijftien jaar doorspekt met tijdloze Belpop-klassiekers zoals Envoi en My Heroics, Part One, de artistieke ziel in vraag te stellen en nieuwe muzikale horizonten te verkennen.

Rare Akuma

Vorig jaar stond Rare Akuma nog op het eendaags hiphopfestival OUT THE FRAME in Vooruit. In 2020 verwelkomde Trix hem als new artist in residence waar hij meteen zijn nieuwe en warm onthaalde EP It’ll be okay voorstelde.

Dansende Beren schreef toen: “loeiharde bassen, scherpe hihats, geschreeuw, gebrul, getrek en een energie om “yes sir” tegen te zeggen.” Kortom, de Antwerpenaar is the next big thing in de Belgische hiphopscene.

Susobrino

Field recordings, avontuurlijke percussie, gekruide electronica en akoestische instrumenten: met die ingrediënten ging de Belgisch-Boliviaanse Susobrino aan de slag op zijn laatste album La Hoja de Eucalipto.

Nieuw werk verschijnt na de zomer op het Brusselse Rebel Up Records. Ondertussen kreeg Susobrino de titel Most Promising Artist op de Red Bull Elektropedia Awards 2018, en speelde hij op festivals als Sfinks, TAZ en Listen! Festival.

Tessa Dixson

Verankerd in alternatieve pop blijft singer-songwriter Tessa Dixson haar muzikale en visuele stijl verder ontwikkelen.

Met enkele diep ontroerende singles onder haar riem en sterke samenwerkingen met Belgische artiesten als Romeo Elvis en Warhola wordt ze langzaamaan de meest opwindende popacts van België.

DJ Nick Bril

Nick Bril (1984) geboren in Nederland, woonachtig in Antwerpen, is sinds 5 jaar actief in de Belgische en Nederlandse scene. Zijn sets reizen tussen Deephouse, Deeptech en ruwe, melodieuze en emotionele techno. Hij speelde in clubs en op festivals zoals Tomorrowland for ANTS en DIYNAMIC, The ARK, Extrema Outdoor, Ampere, GLOW Bangkok, TOFFLER, Complex, Cafe d’Anvers, We Can Dance, La Rocca, Labyrinth Club, Ostend Beach…