MINIMASTER

Vijf leuke tips met je kids tijdens de Paasvakantie!

Nog op zoek naar een leuke familie-uitstap tijdens de Paasvakantie? Dan zit je bij Ticketmaster gegarandeerd goed! Van Oostende tot in Bilzen : hieronder lijsten we vijf voorstellingen op waarbij niet alleen je kroost maar ook jij onvergetelijke momenten zal beleven!

Ontdek onze kids-tips!

1. De Efteling aan Zee | Sprookjessprokkelaar de musical
Leef mee met de 12-jarige Sterre, die met haar opa aan de rand van het bos woont. Als haar enige boek letterlijk stuk is gelezen, wijst opa haar op de verborgen sprookjesbibliotheek in het verlaten kasteel. Daar, achter de juiste deur, wachten eindeloos veel verhalen die gelezen en verteld moeten worden. Vindt Sterre de juiste deur naar de sprookjesbibliotheek? Wat zit er achter al die andere deuren? En wie is toch die Sprookjessprokkelaar? Volg Sterres spannende zoektocht naar verhalen in de Efteling familiemusical de Sprookjessprokkelaar.

Speciaal voor Kursaal Oostende wordt deze theatershow in een sprookjesachtige Efteling sfeer omgetoverd. Ontmoet en begroet een aantal van de Efteling bewoners. Ze maken graag een praatje, gaan op de foto en geven ieder kind een warm Efteling welkom! Maak van de paasvakantie een onvergetelijk moment voor de kinderen en laat je onderdompelen in de Efteling aan Zee!

Naar het boek van Paul van Loon, Prinses Laurentien van Oranje en de Efteling | Geschikt voor ouders en grootouders met hun (klein-)kinderen (6+).

Van 7 tem 9 april in Kursaal Oostende. Tickets vanaf €19. Meer info via deze link.

2. Het Zwanenmeer
Dit ballet over de liefde van prins Siegfried voor prinses Odette, die door de boze tovenaar Von Rothbart is vervloekt, is het meest gedanste ballet ter wereld.

Overdag gaat Odette als een zwaan door het leven. Alleen ’s nachts wordt ze weer vrouw. Prins Siegfried gaat tot het uiterste en wil de vloek verbreken door met Odette te trouwen. Zijn plannen wekken echter de toorn van de tovenaar en diens dochter. Slaagt Siegfried erin om zijn belofte aan Odette waar te maken?

Het Zwanenmeer werd in 1875-’76 geschreven door Pjotr Iljitsj Tsjaikovski en kende in 1984 een herinterpretatie door Rudolf Noerejev. Deze versie wordt meesterlijk vertolkt door het Ballet en Symfonieorkest van de Nationale Opera van Rusland.

Op 17 april te bewonderen in het Concertgebouw van Brugge.
Tickets vanaf €29. Meer info via deze link.

3. Ketnet Musical:  TROEP!
De vijfde spetterende Ketnet musical, boordevol swingende hits en spectaculaire choreo’s, gespeeld door 24 jeugdige en 2 volwassen toptalenten!

Op een pleintje tussen appartementsgebouwen, ligt er troep. En niet zo’n klein beetje ook. Wat ooit een plein was waar jongeren konden skaten of voetballen of gewoon chillen, is nu een stort geworden. Dimitri, de stadsarbeider die verantwoordelijk is voor dit pleintje, heeft zijn opruimacties gestaakt. Het heeft toch geen zin. Iedereen blijft maar vuilnis op het pleintje dumpen. Tot een paar kids het grondig beu zijn en samen in actie komen! Geholpen door Dimitri en secretaresse Claire proberen ze van dit stort weer een plein te maken waar iedereen een plek heeft.

Op zaterdag 20 april (om 11u00 en 14u00) in Kursaal Oostende. Tickets vanaf €25,99.
Meer info via deze link.

4. Bilzen Mysteries paaszoektocht
Voor het derde jaar op rij zet Bilzen Mysteries Pasen op een originele manier in: op zaterdag 20 april gaan de kasteeltuinen speciaal open voor een paasraap met lichtgevende eieren. Dit jaar is de paaszoektocht groter dan tevoren: de paashaas verstopt ook eitjes in het Engels Park. Kinderen kunnen naar hartenlust eitjes rapen en krijgen een gevuld mandje mee naar huis. We verloten ook een gouden ei.

Na het rapen wordt ‘de buit’ verdeeld en kunnen alle kinderen samen met hun ouders genieten van Bilzen Mysteries ‘Het Verhaal’. Dat kan dezelfde avond of op een andere dag in de paasvakantie.

Ga op zaterdag 20 april op zoek naar de lichtgevende eitjes in de Landcommanderij van Alden-Biezen bij Bilzen. Meer info & tickets via deze link.

5. Piet Piraat | De Toverlantaarn
Onze goede vrienden Piet Piraat, Stien Struis, Berend Brokkepap en Steven Stil vertellen elk één van de vele spannende avonturen die ze op al hun reizen hebben beleefd. Daarbij krijgen ze de hulp van een wel heel speciaal voorwerp: een Toverlantaarn! De Toverlantaarn projecteert de mooiste achtergronden die de piraten helpen bij het vertellen. Ook gebruiken ze een heleboel voorwerpen om het verhaal tot leven te brengen én roepen ze extra hulp in van alle kleine piraatjes die komen kijken.

Schip ahoy, maak je dus klaar voor een interactieve show vol hits, dans en stoere piratenverhalen!

Op 21 april (om 11u00 en 14u00) in Kursaal Oostende. Tickets vanaf €12,95. Meer info via deze link.

Opgelet, koop enkel tickets via de officiële verkoopskanalen! Meer info hierover vind je via deze link.