MUZIEK / Preview

3 niet te missen betalende livestreams

Vanaf 1 juli kunnen we weer naar concerten maar wel erg gelimiteerd: maximaal 400 bezoekers in openlucht en op afstand. Voor wie de vibes van een vol festivalpark kent is het even wennen. Zolang het virus ronddwaalt wordt er enkel op safe gespeeld.
Vele artiesten zochten tijdens de lockdown langs digitale weg contact met hun  fans. Gratis livestream sessies zijn een goede manier van promo voeren maar als artiest betaal je er de rekeningen niet mee. Pay-per-view livestreaming dringt zich op.

Nu buiten enkele kleinschalige concerten de zomer- en najaarsagenda’s van de meeste artiesten worden geannuleerd is een pay-per-view model voor livestreaming een nieuwe vorm van inkomsten.

Met Ticketmaster waren we al partner van  het eerste betalende livestream festival in België dat integraal het geld doorstortte naar de artiesten en ook via een initiatief als LIVE2020 willen we de sector mee ondersteunen.

De coming of age van de betalende livestreams? Op deze pagina vind je onze selectie van spannende concerten die je thuis kan meemaken mits een kleine bijdrage. We updaten deze pagina heel de zomer lang.

 

LLIANA LA HAVAS – nieuwe songs vanuit een spoorwegloods

Lianne La Havas

Llianna La Havas zou  dit jaar op het podium van KluB C op Rock Werchter hebben  gestaan. Iets waar we naar uitkeken omdat we ons haar zeemzoete doortocht in 2016 op de heilige wei nog levendig herinneren.

Schouder aan schouder met Michael Kiwanuka en Frank Ocean werd ze opgelicht uit de BBC Sound Of 2012. Ondertussen maakte ze 3 prachtalbums, ging ze op tournee met Bon Iver en Coldplay en zong ze op platen van Prince en alt-J.

Op 15 juli speelt ze een exclusieve eenmalige solo-liveshow in de Roundhouse, een voormalige spoorwegloods in Londen. Het optreden word gefilmd met meerdere camera’s en ze brengt nummers van haar nieuwste album dat 2 dagen verschijnt op 17 juli. Niet te missen!

De livestream wordt op woensdag 15 juli om 21:00 u uitgezonden. Duur: 60 minuten.

Bestel hier je ticket.

 

IDLES – live vanuit een iconische opnamestudio

Idles

Idles, een ongeschoren punkkwintet uit Bristol sloopte The Slope in 2018 op Rock Werchter. Een band die je live aan het werk moet zien maar voorlopig blijven ze nog even aan de andere kant van het Kanaal. Ze reserveerden wel een iconische studio in Londen (rarara…), die hopelijk na hun passage overeind zal blijven.

Eind augustus kan je deze vaandeldragers van de hedendaagse  UK postpunk scene 3 keer aan het werk zien.

Bestel hier je ticket.

 

Dermot Kennedy – een zwoele zomernacht vanuit The National History Museum

Op een dik jaar tijd het publiek zien groeien van de Botanique Orangerie naar Vorst Nationaal, het zijn er maar weinigen gegeven. Dermot Kennedy doet het dan nog eens zonder een echt album uit te brengen. De Ierse singer-songwriter begon als straatmuzikant en verkoopt nu wereldwijd arena’s uit. Veel had hij in ons land te danken aan zijn doorbraaksingle “Moments Passed”. Sindsdien waren we al meer dan overtuigd van zijn talent. Toch trok Dermot met al die groeiende populariteit de kaart van de pop en dat kwam hem alleen maar ten goede. Tot op de dag van vandaag worden nummers als “Outnumbered” en “Power Over Me” grijsgedraaid op de radio en dat is dan ook te horen op de debuutplaat van de man. (Bron: Dansende Beren)

Op donderdag 30 juli speelt Dermot Kennedy een liveset  van 1 u vanuit The National History Museum in Londen.

Reserveer hier je ticket.

 

 

Zelf streamen?

Lees hier onze tips.

Share post