MUZIEK

Albumtour Lil Pump houdt halt in Brussel!

De jonge Amerikaanse rapper stelt in november met veel spektakel zijn nieuwe album “Harverd Dropout” voor aan het Belgische publiek.

Rapper, componist en producer Gazzy Garcia werd onder de naam Lil Pump in een recordtijd een vaste waarde in de rap game. Samen met collega-artiesten als Lil Xan, XXXTentacion (deze zomer vermoord in Miami) en 6ix9ine vormt hij een nieuwe rapgeneratie die hun muziek naar buiten brengt via het online platform Soundcloud.

Begin 2016 -toen was hij nauwelijks 15 jaar- postte Lil Pump voor het eerst muziek op het platform. Een dik jaar later was het al bingo voor de tiener met de blonde en roze dreadlocks: zijn nummer Gucci Gang veroorzaakte een vloedgolf aan enthousiasme. De rapper haalde er zelfs de tweede plaats mee in de prestigieuze lijst Billboard Hot 100 American. Toen de hit op het eerste album Lil Pump verscheen, werd het alsmaar populairder. Op één dag tiijd werd het nummer beloond met platinum en de videoclip werd bijna 800 miljoen keer bekeken op YouTube.

Niet enkel Gucci Gang, maar ook twee andere nummers hadden opvallend veel succes. Boss en D Rose zorgden er mee voor dat Lil Pump als jonkie van 17 jaar al een icoon werd in de Amerikaanse hip-hop.

In mei 2018 was de rapper met Colombiaanse roots samen met Céline Dion te horen op de officiële soundtrack van de film Deadpool 2. In het krachtige nummer Welcome To The Party, geproduced door Diplo, zingt Lil Pump samen met French Montana en Zhavia.

In september wachten fans uit alle hoeken van de wereld met veel ongeduld op de release van zijn tweede album. Met nummers als Esskeetit en Drug Addicts is Harverd Dropout zonder twijfel een van de meest veelbelovende albums van het jaar. Initieel was de release van het album voorzien op 17 augustus, de dag dat Lil Pump 18 werd. Dit lukte niet, dus dropte hij als voorsmaakje de videoclip van I Love It, waarin hij het scherm deelt met een zekere Kanye West.

Door zijn jeugdigheid, frisheid, zotheid en nonchalance enerzijds en zijn criminele trekjes (hij werd onder andere al veroordeeld voor drugsconsumptie, te snel rijden en rijden zonder rijbewijs) anderzijds, weten we wel zeker dat we van deze jongeman uit Miami nog veel gaan horen.

Na knalshows op Les Ardentes en Tomorrowland deze zomer komt Lil Pump opnieuw naar ons land als deel van een reeks zaalshows doorheen Europa. Afspraak met deze nieuwe ster op 25 november in La Madeleine, Brussel!

Mis dit onvergetelijke evenement niet en koop je tickets hier.

Share post