MUZIEK

Preview

Binnenkort: I Love Beirut benefietconcert van Mika

Verschillende artiesten zoeken tijdens de lockdown langs digitale weg contact met hun fans. Gratis livestreams zijn een goede manier van promo voeren maar als artiest betaal je er jammer genoeg de rekeningen niet mee. Pay-per-view livestreaming biedt een oplossing.

Afgezien van enkele kleinschalige concerten hebben de meeste artiesten uit België en het buitenland geen shows gepland deze zomer. Ook het najaar belooft een concertarm seizoen te worden. Een pay-per-view model voor livestreams lijkt dan ook de aangewezen nieuwe bron van inkomsten voor de noodlijdende muzikanten.

Met Ticketmaster waren we al partner van AU! Festival, het eerste betalende livestream festival in België, dat integraal het geld doorstortte naar de artiesten. Ook via initiatieven als LIVE2020 willen we de sector mee ondersteunen.

Wordt 2020 het jaar van de betalende livestreams? Op deze pagina vind je een selectie aan concerten die je, mits een kleine bijdrage, thuis vanop de eerste rij kan meemaken! Stay tuned, want we updaten deze pagina regelmatig.

Update: 28/08

Mika | I Love Beirut-benefietconcert

Mika geeft op zaterdag 19 september zijn I Love Beirut-benefietconcert in Italië naar aanleiding van de ramp in Beiroet enkele weken geleden. Tickets zijn vanaf maandag 24 augustus exclusief verkrijgbaar via Ticketmaster en de show is live te volgen via YouTube.

De in Libanon geboren zanger Mika schreef eerder in een emotionele brief dat hij diep getroffen is door de omvang van de verwoesting door de explosie in de haven van Beiroet en de impact ervan op de inwoners van de stad.

“Na jaren van burgeroorlog, financiële crisis en politieke onrust komt het nieuws van deze tragische explosie ongelooflijk hard binnen. Hoewel ik ver weg ben, breekt mijn hart als ik denk aan de families die hun huis, hun levensonderhoud en hun dierbaren verloren zijn door deze ramp. Ik wilde iets doen om te helpen”, laat de Grace Kelly-zanger weten.

De opbrengst van het concert wordt verdeeld onder het Rode Kruis Libanon en Save the Children Libanon. Daarnaast kunnen mensen ook extra donaties doen via een speciale GoFundMe-campagne. “Ik twijfel er niet aan dat de stad zal herstellen en het unieke leven van deze magische stad weer wordt hervat”, denkt Mika. “Beiroet is mijn geboorteplaats, maakt deel uit van mij en zal altijd in mijn hart zijn.”

Mika | I Love Beirut Benefit Concerts | Info & Tickets

Afgelopen livestreams

IDLES

Dit ongeschoren punkkwintet uit Bristol sloopte in 2018, euh, The Slope op Rock Werchter en schopt momenteel wild om zich heen in De Afrekening met de hit MR. MOTIVATOR.

IDLES (mét hoofdletters!) is een band die je minstens één keer live aan het werk móet gezien hebben. Voorlopig blijven zanger Joe Talbot en co noodgedwongen nog even aan de andere kant van het Kanaal, maar er valt gelukkig ook goed nieuws te rapen: de Lock-in Sessions die het vijftal op zaterdag 29 en zondag 30 augustus opnam in de iconische Abbey Road studios kan je nu ook op YouTube bekijken!

Zin om te moshen? Bekijk hieronder de Lock-In versie van hun mokerslag MR. MOTIVATOR. De volledige playlist vind je trouwens hier terug.

Ellie Goulding

In principe zou de Britse hitsensatie met de unieke stem begin deze zomer schitteren op Werchter Boutique, ware het niet dat een bepaald virus onze festivalzomer compleet om zeep hielp.

Gelukkig kon je Ellie, waanzinnig populair dankzij onder meer Lights, Burn of Love Me Like You Do, op 26 augustus toch live aan het werk zien tijdens The Brightest Blue Experience. Tijdens deze exclusieve livestream bracht de singer-songwriter voor het eerst nummers uit haar nieuwe album. Uiteraard ontbraken ook haar vele hits niet.

Lianne La Havas

De Londense La Havas zou dit jaar op het podium van KluB C op Rock Werchter hebben gestaan. Iets waar we naar uitkeken omdat we ons haar zeemzoete doortocht in 2016 op de heilige wei nog levendig herinneren.

Schouder aan schouder met Michael Kiwanuka en Frank Ocean werd ze genomineerd voor de BBC Sound Of 2012. Sindsdien maakte de zangeres 3 prachtalbums, ging ze op tournee met Bon Iver en Coldplay en zong ze op platen van Prince en alt-J.

Op 15 juli speelde Lianne een exclusieve eenmalige solo-liveshow in de Roundhouse, een voormalige spoorwegloods in Londen. Het optreden werd gefilmd met meerdere camera’s en ze bracht er nummers van haar in juli verschenen nieuwste album Lianne La Havas.

De livestream gemist? Geniet hieronder van het magische Weird Fishes, haar magnifieke cover van het gelijknamige nummer van Radiohead uit 2007.

Dermot Kennedy

Op een dik jaar tijd het publiek zien groeien van de Botanique Orangerie naar Vorst Nationaal, het zijn er maar weinigen gegeven. Dermot Kennedy deed het dan nog eens zonder een echt album uit te brengen. De Ierse singer-songwriter begon als straatmuzikant en verkoopt nu wereldwijd arena’s uit. Veel had hij in ons land te danken aan zijn doorbraaksingle Moments Passed. Sindsdien waren we al meer dan overtuigd van zijn talent. Toch trok Dermot met al die groeiende populariteit de kaart van de pop en dat kwam hem alleen maar ten goede. Tot op de dag van vandaag worden nummers als Outnumbered en Power Over Me grijsgedraaid op de radio en dat is dan ook te horen op de debuutplaat van de man. (Bron: Dansende Beren)

Op donderdag 30 juli trakteerde Dermot Kennedy ons op een fantastische livestream vanuit The National History Museum in Londen.

Voor wie er niet bij was, en voor al wie maar niet genoeg kan krijgen van de Ierse singer-songwriter en zijn rauwe stem, selecteerden we volgende video van Other Voices:


Zelf streamen? Lees hier onze tips.

Zin in meer online muziek? Elders op deze blog vind je onze favoriete streams en muziekdocumentaires van het moment.

Voor meer nieuws en de allerlaatste updates: volg ons via Facebook, Instagram of Twitter.

Tot slot: stay safe, en draag goed zorg voor elkaar!