SPORT

Virtueel racen in Spa-Francorchamps

Als gevolg van de coronacrisis en het verbod op massa-events werden de Total 24 Hours of Spa verschoven naar oktober. Gelukkig kan je in de tussentijd ook kijken naar virtuele races: beleef zondag 10 mei de tweede ronde van de 2020 SRO E-Sport GT Series op het digitale circuit van Spa-Francorchamps!

Geen Total 24 Hours of Spa deze zomer. De beste GT coureurs ter wereld maken zich daarentegen wel op voor een ongeziene race in de herfst!

Het jaarlijkse hoogtepunt van de GT World Challenge Europe en de Intercontinental GT Challenge by Pirelli zou normaal gezien worden gereden tussen 23 en 26 juli. Als gevolg van de COVID-19 crisis en het daaruit voortgevloeide verbod op massa-events wordt de slag om de Ardennen verschoven naar 22 tem 25 oktober. Sinds haar oprichting in 1924 is het de allereerste keer in haar geschiedenis dat deze spectaculaire race niet in de zomer maar wel in de herfst zal worden gereden.

Racen in de herfst

Door de Total 24 Hours of Spa drie maanden op te schuiven krijgt de organisatie ruim de tijd om tegemoet te kunnen komen aan de strenge voorwaarden die nodig zijn om een dergelijk event in alle veiligheid te kunnen laten plaatsvinden. Bovendien belooft dit noodgedwongen uitstel voor een ongezien visueel spektakel te zorgen. Overdag zorgen de vlammende herfstkleuren ongetwijfeld voor nog meer sfeer rondom het circuit. Tegen eind oktober zijn er ook al veel minder minder daguren dan in de zomer. Het zal de sportieve uitdaging, gelinkt aan het nachtelijke racen, zeker niet doen afnemen, wel integendeel!

Kocht je een ticket voor de Total 24 Hours of Spa? Dan stuurden we je al een mailtje met meer info. Alle nuttige info over verschoven en geannuleerde events vind je overigens ook hier terug. Heb je nog geen tickets en wil je het spekatkel niet missen? Meer info en tickets via deze link.

E-Sport GT Series

Fans van GT hoeven echter niet te wachten tot de herfst om de Bentleys, McLarens, Ferraris en de vele andere topmerken voorbij te zien razen. De Total 24 Hours of Spa is namelijk niet de enige race die werd verschoven naar een latere datum. Ook de andere manches kunnen omwille van de wereldwijde coronacrisis voorlopig niet plaatsvinden. Deels daarom ging eind vorige maand het 2020 SRO E-Sport GT Series Championship van start.

Op 26 april gingen zowel echte coureurs als professionele e-racers een eerste keer de virtuele strijd aan op het digitale asfalt van Silverstone. Professionele racers, zoals Jordan Pepper, Luigi Di Lorenzo of Charles Leclerc kwamen aan de start in de Pro Series, in de Silver Series raceten pro sim racers als Patrick Selva of David Tonizza tegen elkaar.

Welke coureurs en welke automerken als winnaar uit de bus kwamen verklappen we niet. Beleef de spannende race zelf in onderstaande video.

In totaal zullen 5 rondes beslissen wie er eind juni naar de uiteindelijke grote finale mag. De volgende manche vindt komende zondag al plaats, en zoals je hieronder kan lezen valt die eer te beurt aan het magnifieke circuit van Spa-Francorchamps!

  • 10 mei | Spa-Francorchamps
  • 17 mei | Nürburgring
  • 31 mei | Barcelona
  • 14 juni | Public Vote

Op 14 juni wordt de laatste manche gereden. Waar? Dat bepaal je zelf! Meer info over de 2020 SRO E-Sport GT Series Championship vind je terug via deze link.

Bronnen: total24hours.com & sro-esport.com


Geen interesse in sport, maar wel in cultuur? Lees zeker ook onze blogpost over muziekdocumentaires of ontdek welke virtuele museumtours je kan beleven.

Voor meer nieuws en de allerlaatste updates: volg ons via Facebook, Instagram of Twitter voor meer nieuws en de laatste updates. In de tussentijd: stay safe, en blijf in uw kot!