TICKETMASTER

campaign

Ticketmaster steunt LIVE2020

Solidariteit. Steun. Optimisme. Dat is waar LIVE2020 voor staat. Het solidariteitsfonds, een initiatief van verschillende spelers uit de Belgische livemuzieksector, wil geld inzamelen om perspectief te bieden aan zwaar getroffen collega’s. LIVE2020 geeft dat duwtje in de rug zodat live muziek kan terugkeren naar kleine en grote podia binnen en buiten.

Ontdek meer over LIVE2020

De sector bloedt

Sinds mid maart is het akelig stil in onze muziekclubs, cultuurcentra en concertzalen. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan werden alle culturele events verboden

Ook zomerfestivals zijn er dit jaar niet. Een hele sector is unplugged. The damage is done en enorm groot. De zo bloeiende livemuzieksector bloedt. Muzikanten, dj’s, backliners, technici, concert- en festivalorganisatoren, podiumbouwers, boekingsagenten, managers, stagehands en zovele anderen staren naar lege agenda’s.

Dis Huyghe, de manager van Zwangere Guy vertelt: “Heel wat collega’s actief in de livemuzieksector hebben het moeilijk. Zonder hen is er van een livecircuit geen sprake.” Een heel voorzichtige heropstart ligt in het verschiet. Vanaf 1 juli kunnen – onder strikte voorwaarden – terug culturele activiteiten plaatsvinden voor 200 personen.

“Zolang de strenge preventiemaatregelen tegen verspreiding van het COVID-19 virus van kracht blijven, moeten we manieren vinden om liveconcerten en muziekfestivals te ondersteunen en te doen heropleven.”, verduidelijkt Mike Naert (Het Depot). “De heropstart zal extra investeringen en nieuwe knowhow vragen.”

LIVE2020 vult aan

LIVE2020 biedt geen alternatief voor de huidige en toekomstige steunmaatregelen van de overheden. Deze zijn en blijven nodig. Het fonds wil vooral een aanvulling bieden, waar nodig een extra bijdrage leveren. Aan individuen uit de sector die het hard nodig hebben, aan organisatoren die gezamenlijk meewerken aan de relance van de livesector en daarvoor financiële ondersteuning wensen.

Ook jij kan een steentje bijdragen:

  • Bij aankoop van je ticket via Ticketmaster kan je een vrije gift doen aan het solidariteitsfonds.
  • Wie als particulier of bedrijf LIVE2020 wil steunen kan ook rechtsreeks een gift doen via live2020.be.
  • Steun de inzamelacties met de slogan #UnitedForLiveMusic of zet er zelf een op via deze link.

Voor giften vanaf €40 ontvangt de schenker een fiscaal attest.  Op de site vind je ook allerhande solidariteitsacties ten voordele van het fonds terug.

LIVE2020 wordt opgericht in de schoot van de Koning Boudewijnstichting.