MUZIEK

7 fun facts over Slash

Alles wat je nog niet wist over Slash. En meer.

Dit concert is uitverkocht.

 1. Zijn favoriete drankje is wodka-cranberry juice.
  Of beter was, want Slash doet het nu al meer dan tien jaar zonder drugs en alcohol. Wat er overbleef van de cocktail, de cranberry juice, staat wel nog altijd op de rider. De gitarist heeft trouwens ook een onderhuidse defibrillator. Dit apparaatje redde zijn leven en heeft hem daarmee doen inzien dat je best niet drinkt of rookt. Of zoals hij het zelf zegt: “Don’t do drugs and alcohol — I’m living proof!” Hij is wel verslaafd aan koffie. Hoe straffer hoe beter.
 2. Slash Guitar Shh Guitarist Smoking

 3. Slash eet niks wat uit de zee komt.
 4. De bijnaam Slash kreeg hij omdat hij als kind nooit stil zat.
  Hij had enorm veel energie en liep van her naar der. Daar is in het Engels een mooi woord voor: ‘slashing’.
 5. Hij heeft een grote liefde voor reptielen.
  Meer bepaald slangen. Hij heeft een anaconda als huisdier genaamd Sam.
 6. Slash heeft zijn eigen productiehuis voor horrorfilms: ‘Slasher Films’.
  Nothing Left To Fear, waar hij ook de muziek voor leverde, is één van de films waarvoor hij als producer optrad.
 7. Zijn moeder ontwierp de kostuums voor onder anderen John Lennon, David Bowie en Neil Young. Hij groeide dus op tussen de muzikale wereldsterren.
 8. Zijn wereldberoemde hoed is gestolen. Als tiener had Slash niet veel geld, waardoor hij wat trekjes kreeg van kleptomanie. Tijdens de zoektocht naar een iconisch kledingstuk voor een show in 1985, werd hij verliefd op een hoge hoed in een winkel in Los Angeles. De hoed was te groot om onder zijn t-shirt te steken, dus wandelde hij er gewoon mee buiten. Ongezien, blijkbaar. Later bond hij een riem rond de hoed en werd de legendarische Slash-hoed geboren.

Slash Ft Myles Kennedy and the Conspirators

Na de bijna drie jaar durende Not in this Lifetime Tour met Guns N’ Roses is Slash nog lang niet uitgespeeld. De gitarist vertrekt direct opnieuw op tour met Myles Kennedy & The Conspirators. Hij heeft dus nog steeds enorm veel energie en slasht van de ene zaal naar de andere. Net als vroeger.

Op 23 februari komt Slash met Myles Kennedy & The Conspirators naar het Koninklijk Circus, Brussel.