MUZIEK

Preview

Angèle : icoon van de insta-generatie

Ja, ze is “de zus van” en ja, ze is ook “de dochter van”, maar Angèle Van Laeken is vooral toch gewoon Angèle. Nu ja, gewoon… Haar catchy deuntjes, frisse verschijning en verslavende sound katapulteerden de zangeres in geen tijd tot hét popfenomeen van het afgelopen jaar. Ook in 2019 zal ze op verschillende nationale en internationale podia, waaronder een thuismatch in Paleis 12, Brussel, bewijzen dat de hype meer dan terecht is.

Bestel hier je tickets

Hoeven we haar nog voor te stellen? Nee toch! Gewapend met een verleidelijke stem, rake pen, én een oprechte stijl waarbij ze zichzelf allesbehalve au sérieux neemt, veroverde de prille twintiger als een volleerde rasartieste de harten van het Belgische en het Franse publiek. Je moet al uit gewapend beton bestaan om niet te smelten voor de charmes van het meiske dat we nu al “une grande dame” van onze nationale muziekscène kunnen noemen.

Met haar aanstekelijke mix van muziek en humor verwoordt Angèle heerlijk openhartig de first world problems van haar generatie. Sinds ze eind november 2017 haar eerste single « La Loi de Murphy » uitbracht, ontgroeide de jongste telg van de artistieke familie Van Laeken op slechts enkele maanden tijd de bars uit Brussel om als een wervelwind de hipste podia van België én Frankrijkte bestormen. Waar ze in de winter van 2018 nog als voorprogramma van de zusjes Ibeyi of Damso op de affiche stond, liet ze de zomer daarop zowat elke festivalweide kirren van plezier. Couleur Café, Rock Werchter, Les Ardentes, Francofolies, Pukkelpop of Dour, overal waar Angèle verscheen ging het publiek plat.

Geen wet van Murphy dus voor Angèle, want ook haar videoclips op Youtube en haar zelfgemaakte (en bij momenten hilarische) clipjes op haar populaire Instagramaccount genereren likes, clicks en comments als was ze een wereldster die al jaren meedraait. En dan had de zangeres nog niet eens een volledig album uit! Toen Angèle in oktober «  Brol » op de wereld losliet, ging deze dan ook in een recordtijd naar platina. Niet abnormaal voor een album dat de perfectie benadert. Want ook al klinken de liedjes luchtig, en lijkt de stem van Angèle op die van een naïef poprinsesje, de bedrieglijk eenvoudige teksten staan bol van de zelfspot en houden de door looks en selfies geobsedeerde instageneratie een allesbehalve flatterende filter voor.

Niet alleen op plaat gooit Angèle hoge ogen. Ook live zet ze met haar « Brol Tour » haar veroveringstocht verder. Met haar mix van pop, jazz en rap, haar perfecte beheersing van de piano en haar verbluffende podiumprésence is het allesbehalve brol dat je voorgeschoteld krijgt!

Tickets voor haar clubtour vlogen als zoete broodjes over de toonbank en haar shows, waaronder twee maal de AB afgelopen november, waren maanden van te voren uitverkocht. Gelukkig heeft de zangeres allesbehalve een zittende poep en blijft ze extra data inplannen, zoals afgelopen 3 december, wanneer ze, uitgerekend op haar 23ste verjaardag, een optreden in het Brusselse Paleis 12 bekendmaakte.

Wil jij op 19 november « La Thune », « Jalousie » of « Je Veux tes Yeux » live mee maken? Haast je dan naar deze link, voor ook deze show hopeloos uitverkocht is !