MUZIEK

Preview

Hans Zimmer maakt orkestmuziek terug hip

Wie ‘symfonisch orkest’ hoort, denkt misschien aan stoffige, klassieke muziek van vele eeuwen geleden. Well think again! Steeds vaker hoor je namelijk orkestversies van populaire muziek en de muziekvorm is dan ook bij jongeren steeds meer in trek. Één persoon heeft hier enorm veel aan bijgedragen: Duits componist Hans Zimmer. Met zijn filmmuziek uit onder andere The Lion King, Interstellar, Pirates of the Caribbean en The Da Vinci Code is hij momenteel misschien wel de populairste componist van de moderne filmmuziek. Zijn werken zijn bekend over de hele wereld en volgend jaar kan je ze live beleven in Paleis 12, Brussel!

Bestel hier je tickets

Een repertoire om U tegen te zeggen

De afgelopen 40 jaar componeerde Hans Zimmer muziek voor meer dan 130 films, en op zijn 61e denkt hij nog lang niet aan stoppen. Van het overgrote deel van de films heb je ongetwijfeld al gehoord, maar ook de muziek zelf klinkt vaak bekend in de oren. Zo schreef hij de meesterwerken uit Inception, Man of Steel of The Dark Knight. Ook de soundtrack van Pearl Harbor kan wel een belletje doen rinkelen. Mooie voorbeelden genoeg in ieder geval.

Met zijn filmmuziek won hij zowat alle prijzen die er zijn, waaronder een Oscar voor The Lion King, maar Zimmer hield het niet bij enkel filmmuziek. Hij schreef en produceerde ook muziek voor tal van televisieseries, documentaires en videogames. De kans dat je meer muziek van Hans Zimmer (her)kent dan je denkt, is dus groot. Speel volgende afspeellijst maar eens af!

Live orkest

De laatste jaren reist Hans Zimmer de wereld rond met zijn orkest. Hij speelt overal voor uitverkochte zalen en brengt zijn muziek als groots opgezette rockconcerten. Zijn bijnaam is dan ook niet voor niets “Mister Bombastic”! Voor The World of Hans Zimmer staat niet de artiest zelf, maar wel zijn muziek centraal. Hoewel hij tijdens dit concert dus zelf niet aanwezig zal zijn, is Zimmer wel de muzikale regisseur en curator van de tour. Op grote schermen worden er beeldfragmenten uit de films getoond, terwijl de filmmuziek in een verbluffende symfonische versie wordt gebracht. Hans Zimmer spendeerde maanden aan het transformeren van de bombastische, elektronische melodieën naar swingende, epische symfonieën. Het belooft een onwaarschijnlijk mooi spektakel te worden.

The World of Hans Zimmer is geen standaard greatest-hitsconcert, wel integendeel. Zijn bekendste werken zullen er natuurlijk te horen zijn, maar tijdens dit drie uur durend spektakel is er ook plaats voor zijn minder bekende (maar zeker niet minder prachtige!) werken. Dit maakt het een muzikaal evenement voor jong en oud, voor film- én muziekliefhebbers, voor jou en mij.

Gewone tickets voor het concert op 31 maart in Paleis 12, Brussel zijn helaas uitverkocht. Je kan er wel nog altijd als VIP naartoe! Zin gekregen in Zimmer? Reserveer dan als de bliksem je tickets via deze link.