MUZIEK

Preview

Queen of Rap Nicki Minaj in 10 hits!

Pound the Alarm! Queen of Rap Nicki Minaj keert terug naar België! Op 6 maart houdt de NICKI WRLD Tour halt in Paleis 12, Brussel. Het pop- en fashionicoon stelt er, vergezeld door rapper Juice WRLD, haar jongste album “Queen” voor.

Bestel hier je tickets!

Nicki Minaj is de undisputed queen van de hedendaagse rap. Ze rijgt al jaren de hits aaneen en is één van de bestverkopende vrouwelijke rappers van de planeet. Nadat ze tijdens haar vorige “Pinkprint Tour” in 2015 Palais 12 in vuur en vlam zette keert ze er binnenkort terug om er haar titel te verdedigen. Ganja Burn, Barbie Dreams, Bed, Chun-Li of Coco Chanel uit haar deze zomer verschenen album klinken ondertussen ook al bekend in de oren, dus de combo met haar eerder werk kan alleen maar vuurwerk opleveren, toch?

Wie er de nummers en albums van Nicki Minaj op naslaat kan alleen maar vaststellen dat het icoon toch al een stevig aantal hits op de teller heeft staan en ook kan showen met mooie samenwerkingen met andere indrukwekkende artiesten. Om jullie al een beetje in de sfeer te brengen van hét feestje van jaar selcteerden we hieronder 10 van haar beste singles:

Super Bass

AKA Nicki als de ultieme Black Barbie. In een clip zo zoet dat je er tandpijn van krijgt bewijst Minaj niet alleen dat ze stevig kan rappen, maar dat ze, wat wereldhits betreft, zeker ook niet moet onderdoen voor ‘die andere Queen’. Can’t you hear that boom, badoom, boom, boom, badoom, boom, bass?

Anaconda

In dit nummer overgiet Nicki Baby Got Back van Sir Mix-a-Lot met een zwoele Minaj-saus. Het is dan ook hét nummer waar iedereen steevast naar uitkijkt. Zelfs al leiden haar niet al te family friendly choreografieën tot de nodige controverse, zoals in Brussel, 4 jaar terug.

Starships

Catchy van bij de eerste noten geldt ook Starships als een van de Nicki Minaj classics. Als je nog nooit van dit nummer gehoord hebt dan vragen we ons serieus af onder welke rots je de voorbije tien jaar hebt doorgebracht!

Chun-Li

Nicki had vooraf aangekondigd dat “Queen” haar beste album ooit ging worden, en met eerste single Chun-Li lost ze deze stoere belofte al helemaal in. Bol van de culturele referenties, met verwijzingen naar Scarface en het gelijknamige personage uit Streetfighter als meest voor de hand liggende voorbeelden, blaft en bijt Minaj haar raps als een woedende leeuwin de wereld in. Geen evidentie om alles mee te zingen, komende 6 maart in Brussel. Maar iets zegt ons dat jullie deze uitdaging maar al te graag zullen aangaan.

Barbie Dreams

Tegelijk een hommage aan Lil Kim (en haar nineties hit Dreams) als een afrekening met zowat elke zogenaamd stoere rapper uit de industry. Van 50 Cent tot Drake, via DJ Khaled of The Game, Nicki neemt ze allemaal op de heel erg grove korrel. Geen idee of het om plagerijen dan wel serieuze steken ging, maar in ieder geval veroorzaakte ze ook met dit nummer voor een zoveelste keer de nodige buzz op sociale media.

Bed (ft. Ariana Grande)

Als er iemand is die doorheeft dat Nicki Minaj een geod nummer nog beter kan maken, dan is het Ariana Grande wel. De twee popiconen tekenden de afgelopen jaren dan ook voor een resem hits (zie ook: Bang Bang, Get On Your Knees, Side to Side of The Light is Coming). Deze laatste, net als Chun-Li te horen op Queen, volgt het zelfde succesrecept van de eerdere samenwerkingen: een wel heel erg sensuele ballad die de temperatuur in Paleis 12 nog een graadje of tien zal doen stijgen. Alsof het daar nog niet heet genoeg was!

Pound The Alarm

Geschreven en geproduceerd door RedOne, die ook mag pronken met hits voor Enrique Iglesias of Daddy Yankee, is deze Pound The Alarm de favoriet van vele fans. En terecht! Met haar catchy tunes en haar kleurrijke en carnavaleske clip, gefilmd in Nicki’s geboorteland Trinitad en Tobago, mocht deze dus zeker niet ontbreken in dit lijstje! Ok bottle, sip, bottle, guzzle, I’m a bad b***h, no muzzle, hey?

Feeling Myself (ft. Beyoncé)

Is er in het koninkrijk van de pop plaats voor twee koninginnen? You betcha! Getuige de samenwerking tussen de Queen of Rap en Queen B, Beyoncé voor Flawless, een jaar later gevolgd door deze Feeling Myself!

Motor Sport (ft. Migos & Cardi B)

In Motor Sport lijken Nicki Minaj en Cardi B nog de beste vriendjes, maar daar zou na het verschijnen van deze clip al snel verandering in komen. Op sociale media voerden de twee een woelige woordenstrijd uit, wat (volgens wat we hoorden, want we waren er jammer genoeg niet zelf bij) een stomende apotheose kende tijdens de prestigueuze New York Fashion Week

 

No Frauds (ft. Drake & Lil Wayne)

Waag het nooit of te nimmer Nicki Minaj uit te dagen, en al zeker niet op haar eigen terrein. Vraag maar aan Remy Ma! Toen deze het in haar 7 minuten durende free-style Shether toch waagde liet het antwoord van Minaj niet lang op zich wachten. Het resultaat: niet één, niet twee, maar drie nummers waarin ze furieus tekeer gaat tegen de critics! Het kookpunt bereikte ze in deze No Frauds, waarin Nicki, met de hulp van Drake en Lil Wayne voor en voor altijd als winnares uit de rap battle kwam!

De 10 beste raps van Nicki Minaj kiezen uit haar gigantische catalogus, het was geen makkelijke opgave. Vind je dat we nummers over het hoofd hebben gezien, laat het ons dan zeker weten via Facebook of Twitter! Één ding is wel zeker, we zien elkaar sowieso op 6 maart in Paleis 12, Brussel! Nog geen tickets voor deze niet te missen show? Bestel ze dan vandaag nog via deze link.