MUZIEK

Review

Slash is “Living the Dream”!

De gitaarlegende stelt binnenkort samen met Myles Kennedy and The Conspirators z'n nieuwe plaat voor in het Koninklijk Circus.

Dit concert is uitverkocht.

Saul Hudson, beter bekend als Slash, is de gitaarlegende aan wie we onder meer de wereldberoemde riffs uit Sweet Child O’ Mine en Paradise City van Guns N’ Roses te danken hebben. Slash speelde deze zomer nog met Axl Rose en co. op de main stage van Graspop en komt volgend jaar naar het Koninklijk Circus met Myles Kennedy and The Conspirators. Samen brengen ze op 21 september een nieuw album uit, genaamd Living The Dream. En daar hoort een tour bij. Op 23 februari komen ze naar Koninklijk Circus. De weg die Slash aflegde om tot dit concert te komen is er één waarover je kan blijven vertellen, maar we geven je voor het gemak graag een samenvatting.

De beginjaren

Het begon voor Slash allemaal in 1985, toen hij voor het eerst met Guns N’ Roses op het podium stond. Oorspronkelijk was Slash geen lid van de band, maar toen de oorspronkelijke gitarist zijn kat stuurde voor het allereerste optreden werd Slash er als vervanger bijgebracht. Later kozen ze ervoor om deze bezetting te behouden.

Het eerste album was een instant voltreffer. Appetite for Destruction werd wereldwijd meer dan 28 miljoen keer verkocht. Met nummers als Welcome To The Jungle en Paradise City werd Guns N’ Roses al snel gezien als een van de ruigste bands van de jaren ’80 en Slash als een van de beste gitaristen ter wereld.

De split

Na 11 jaar besloot Slash om Guns N’ Roses te verlaten door een ruzie met frontman Axl Rose. Hij richtte vervolgens 3 bands op en speelde mee in nummers van artiesten als Alice Cooper, Michael Jackson, Rihanna en Myles Kennedy. Zijn typische hoge hoed en zonnebril waren dus nog steeds geregeld te zien op het podium, maar grote projecten als Guns N’ Roses bleven uit.

In 2009 werd Slash door Time Magazine verkozen tot de tweede beste gitarist aller tijden, net na Jimmi Hendix. Een jaar eerder kwam Guns N’ Roses nog eens boven water met een nieuw album: Chinese Democracy. Fans van Guns N’ Roses wachtten toen al bijna 15 jaar op een verzoening tussen Slash en Axl Rose, maar daar hadden beiden geen oren naar.

De ‘solo’ carrière

Een jaar later bracht Slash een soloalbum uit genaamd Slash. Nu ja, zo solo was dat album niet. Hij werkte samen met tal van artiesten, waaronder Fergie, Ozzy Osbourne en… Myles Kennedy. Met die laatste klikte het goed, want twee jaar later brachten ze samen een debuutplaat uit: Apocalyptic Love. Na nog eens twee jaar bracht hij World on Fire uit. De artiest op de albumhoezen: ‘Slash Ft. Myles Kennedy & The Conspirators’. Eindelijk een nieuw (groot) project.

De verzoening

Ondertussen nog altijd geen teken van een terugkeer naar waar het allemaal begon: Guns N’ Roses. Tot Slash plots op 6 februari 2015 een tweet de wereld in stuurde die een vlaag van hoop door elke Slash- en Guns N’ Rosesfan stuurde. “ Happy Birthday @AxlRose iiii]; )’ “. Een jaar later was het zover: De grote reünie van de band werd ingeluid met een wereldtournee van bijna drie jaar.

Slash tweet Axl Rose Guns N Roses Happy Birthday

De dedication

Deze drie jaren zitten er bijna op en toch is Slash het optreden nog niet beu. Want naast de Not in this Lifetime Tour reist Slash binnenkort ook rond met op met Myles Kennedy and The Conspirators. Op 23 februari staan ze in het Koninklijk Circus, Brussel. Het feit dat Slash tijd heeft gemaakt om in alle drukte ook aan deze tour te werken laat zien dat hij het beste van zichzelf wil tonen en zich volledig geeft in dit project.
23 februari belooft met andere woorden vuurwerk. Wil je de gitaargod niet missen, bestel dan vanaf woensdag 19 september je tickets via deze link.

 

Beluister hieronder het eerste album van Slash Ft. Myles Kennedy & the Conspirators. Onze aanrader: titelnummer Apocalyptic Love!