TICKETMASTER

Hoe werkt: de wachtrij

Tickets

De wachtrij, bij de start van de ticketverkoop van populaire artiesten zijn we er allemaal wel al eens in terecht gekomen. In deze blog leggen we je uit hoe deze wachtrij werkt, en wat het verschil is met de wachtruimte.

Goede voorbereiding

Gaat er binnenkort een nieuwe show van je favoriete artiest in verkoop? Bereid je goed voor zodat je zeker bent van je tickets. Elders op onze blog delen we de nodige tips & tricks waarmee ook jij je perfect kan voorbereiden voor een belangrijke ticketverkoop. Ontdek ze hier.

De Wachtruimte

Wanneer je voor de start van de ticketverkoop van een populaire artiest op de eventpagina van deze artiest terecht komt, kan het zijn dat er je wordt gevraagd om aan te sluiten in een virtuele wachtruimte.

We stellen deze wachtruimte enkel open als we uitzonderlijk veel verkeer naar onze site vaststellen. Dankzij deze wachtruimte ondervinden bezoekers van andere event-of artiestpagina’s elders op onze site geen hinder bij hun ticketreservatie.

De knop om aan te sluiten in de wachtruimte van Ticketmaster.be.
De knop om aan te sluiten in de wachtruimte van Ticketmaster.be

De Wachtrij

Wanneer de verkoop effectief van start gaat sluit je vanuit de wachtruimte aan in de wachtrij. De wachtruimte is dus niet de wachtrij, maar je moet dus wel eerst door de wachtruimte om aan te kunnen sluiten in de wachtrij.

De volgorde van deze wachtrij wordt willekeurig bepaald. Op dergelijke drukke momenten surfen fans met (honderd-)duizenden tegelijk naar onze site. Het is dan ook onmogelijk te bepalen wie er helemaal vooraan in de wachtrij mag komen te staan, wie er daarna aan de beurt komt, enzovoort.

Hoe laat (of hoe vroeg) je vóór de start van de ticketverkoop naar onze website surft heeft dus geen enkele invloed op jouw plaats in de wachtrij.

Het heeft met andere woorden geen zin om al uren voor de start van een ticketverkoop klaar te zitten. Let wel: sluit je pas na de start van de verkoop aan in de wachtrij, dan zal je wel achteraan in de wachtrij terechtkomen – ná de fans dus die al voor de start van de verkoop in de wachtruimte werden geplaatst.

De wachtrij van Ticketmaster.be

Verificatie

Voor je aansluit in de wachtrij kan het gebeuren dat we naar een verificatiecode vragen. We doen dit om jou, de echte fan, van een frauduleuze bot te onderscheiden.

Verificatiecode voor de wachtrij

Don’t refresh

Heb je een plaats in de wachtrij? Wacht dan geduldig je beurt af, en ververs in geen geval de pagina. Dit triggert namelijk een nieuwe “aankomst” in de wachtrij, en dit kan je plaats daarin negatief beïnvloeden.

Tot slot

Koop steeds je tickets via officiële ticketverkopers, via de officiële website van de artiest, of die van het evenement of de zaal waar het evenement plaatsvindt.

We stellen helaas nog altijd vast dat sommige fans tickets kochten via frauduleuze doorverkoopsites of via veilingsites of omruilplatformen. Al te vaak bleken die dan uiteindelijk een vals of reeds gebruikt ticket gekocht te hebben.

Meer informatie over het veilig kopen van tickets vind je via ilovemyticket.be.

We hopen dat we je met deze blogpost het verschil tussen onze wachtruimte en wachtrij duidelijk hebben uitgelegd. Heb je nog bijkomende vragen? Neem een kijkje op onze FAQ.