FESTIVALS

Informative

Rock Werchter rolt een hittegolfplan uit.

Donderdag start Rock Werchter. De meest recente weerkaarten geven aan dat het warm zal worden. Heel warm. De festivalorganisatie neemt maatregelen opdat het festival ook in tropische temperaturen in de beste omstandigheden kan verlopen en rolt een hittegolfplan uit.

Er zijn nog tickets!

Een belangrijk sleutelwoord: water. De festivalgangers en medewerkers worden gevraagd voldoende water te drinken. Er is gratis water verkrijgbaar bij alle sanitaire blokken in het Festivalpark. Festivalgangers mogen -dat is nieuw- een lege drinkbus meebrengen zodat ze deze kunnen vullen met fris water. Aan de togen is één drankbon trouwens goed voor een 50cl flesje Spa Reine.

In het Festivalpark worden er ook verschillende verfrissingspunten met niet-drinkbaar water voorzien. Verspreid over het hele Festivalpark zullen verfrissende vernevelingssystemen worden geplaatst.

The Barn en KluB C worden gekoeld. De warme, zuurstofarme lucht wordt bovenaan de tenten weggezogen, onderaan wordt gekoelde lucht in de tenten geblazen. Zo kan binnentemperatuur enkele graden dalen ten opzichte van de buitentemperatuur.

Indien nodig wordt er door de organisatie actief water bedeeld bij de ingang van het Festivalpark en in de vakken vooraan bij het podium, aan de ingang van The Hive op woensdag. Ook wordt een team zonnecrème-verdelers de wei en The Hive opgestuurd. Teams staan ook stand-by voor waterbedeling aan het station in Leuven.

Festivalgangers wordt gevraagd zich tegen de zon te beschermen. Zonnecrème smeren is geen overbodige luxe. Ook wordt aangeraden een hoedje of pet te dragen. Festivalgangers en medewerkers worden gevraagd attent te zijn voor in de volle zon slapende mensen en deze wakker te maken.

De Rock Werchter organisatie start een uitgebreide communicatie op. Ticketkopers krijgen vandaag een elektronische nieuwsbrief met praktische tips in de mailbox. Ook via website en sociale media kanalen worden de festivalgangers gesensibiliseerd. Tijdens het festival zelf zijn lichtkranten en de grote schermen aan de podia belangrijke informatiekanalen. Een aanrader: download de officiële Rock Werchter app op de smartphone. Via het in de app verwerkte notificatiesysteem kunnen de bezoekers snel en efficiënt updates krijgen.

Tot slot nog dit. De festival-organisatie heeft een permanente, rechtstreekse lijn met Meteogroup. Tijdens het festival is er constant overleg tussen organisatie, hulpdiensten en overheden. Een weerman/vrouw is gedurende het festival aanwezig. De situatie wordt op de voet opgevolgd.

Rock Werchter 2019 vindt plaats van 27 tot en met 30 juni in het Festivalpark van Werchter.

Op de affiche: 97 klinkende namen, waaronder P!nk, Muse, The Cure, Tool, Mumford & Sons, Florence + the Machine, Bastille, Greta Van Fleet, Elbow, Paul Kalkbrenner, Brockhampton, Charlotte Gainsbourg, Bring Me The Horizon, Kylie, Years & Years, Weezer, Janelle Monáe, The 1975, Robyn, Macklemore, The Good, The Bad & The Queen, Bear’s Den, Beirut, Angèle, Balthazar, New Order, Underworld, Parkway Drive, Mac DeMarco, Rosalía, Tamino en meer!

Het volledige programma vind je hier. Nog tickets nodig? Bestel ze via deze link.

OPGELET: koop enkel tickets via de officiële verkoopskanalen! Meer info hierover vind je via deze link.