MUZIEK

Metallica belooft vuurwerk in Koning Boudewijnstadion

Metallica keert terug naar België! Deze keer niet naar een concertzaal of een festivalweide, maar naar het grootste stadion van het land. Afspraak op zondag 16 juni 2019!

Wachtlijst

Quizvraagje: Weet jij waar Metallica meer dan 30 jaar geleden voor de allereerste keer op een Belgisch podium stond? De laatste doortocht van de grootste metalband aller tijden, 2 maal Sportpaleis in november vorig jaar, die ligt nog vers in het geheugen. In 1984 echter toonden een piepjonge James Hetfield, Lars Ulrich en Kirk Hammett, toen nog met de betreurde Cliff Burton op basgitaar, voor het eerst hun kwaliteiten aan het Belgische publiek in de Maeckeblyde Club in … Poperinge. 33 jaar en gigantisch veel onvergetelijke shows later vormden hun optredens in Antwerpen het einde van het Europese luik van hun WorldWired Tour. Na deze reeks liet Metallica ons direct uitkijken naar een nieuw concert.

Met een Instagrampost bedankten ze de fans voor de voorbije shows (waarvan bij 29 shows het record van aantal toeschouwers werd verbroken) én kondigden ze tegelijk nieuwe shows aan: “Lucky for us, we’ll be back!! Look for info here in September about our return in May of 2019 for a run of stadiums through August. And already we cannot wait!”. Met daaronder een reeks vlagjes, waaronder dat van België.

Echte fans hadden het dus zien aankomen, en we zijn dan ook zelf superblij dat we het kunnen bevestigen: Metallica keert terug naar België! Deze keer niet in een concertzaal of op een festivalweide, maar wel in het Koning Boudewijnstadion. Op zondag 16 juni 2019.

Naast het wereldwijd vullen van stadions toonden de Amerikaanse metalgoden zich de afgelopen jaren ook op non-muzikaal vlak zeer actief. En ook hier hebben we leuk nieuws. Want naast hun gebruikelijke assortiment aan merchandise, kunnen de fans vanaf 5 november namelijk kiezen uit maar liefst 9 fonkelnieuwe horloges. Voor het ontwerp en de productie werkte Metallica samen met horlogemerk Nixon. En binnenkort is er ook officiële Metallica-whisky te koop. De drank zal ‘Blackened’ heten, naar een nummer op het album ‘…And Justice For All’. Het rijpen gebeurt in een ruimte waar constant Metallicamuziek klinkt, wees er dus maar zeker van dat er een flinke scheut metal op de flessen zal getrokken worden!

Maar genoeg over hun randactiviteiten en terug naar de essentie: hun muziek, en hun optredens. Een ander innovatief concept van Metallica is namelijk de manier waarop de band hun setlist samenstelt. Normaal gezien is deze praktisch hetzelfde voor elke show van een tour, maar bij Metallica is dit niet altijd het geval. Hetfield en co. kijken welke nummers het meest werden beluisterd op Spotify in het land waar de show plaatsvindt. Wil je op 16 juni jouw favoriete nummer zeker horen in het Koning Boudewijnstadion? Zet die dan maar op repeat!

Voor de rest is Metallica nog gewoon als vroeger: steengoede muziek met een geweldige show. Verwacht je volgend jaar dus maar zeker aan een stevig spektakel met wereldberoemde nummers als ‘Master of Puppets’, ‘One’ en ‘Seek and Destroy’. Om er maar een paar te noemen.

Afspraak dus op 16 juni 2019 in het Koning Boudewijnstadion! Mis deze nu al legendarische avond niet.

Deze concert is nu uitverkocht! Schrijf u nu in op de wachtlijst. Indien tickets opnieuw beschikbaar komen voor verkoop, krijgt u een melding volgens het first come, first served principe.

Klik hier om op de hoogte te blijven van aankondigingen, aanbiedingen en de laatste nieuwtjes over Metallica.