CULTUUR

Star Wars™ affiches onder de loep genomen

De expo STAR WARS™ Identities : The Exhibition loopt sinds begin april in Paleis 2 van Brussels Expo

Je zag ongetwijfeld al één of meerdere affiches van deze niet te missen tentoonstelling in het straatbeeld. Heb je deze posters ook al eens van dichterbij bekeken? Elk van de zeven posters focust op één hoofdpersonage uit het Star Wars™ universum, en werd opgebouwd met elementen uit de leefwereld van dit personage.

Nemen we even de poster van Darth Vader erbij? De ultieme heer en meester van het kwaad werd een Sith Lord toen hij voor de donkere kant van de Force koos. In dienst van de Emperor werd hij een krijgsheer met als enig doel: heersen over het hele sterrenstelsel. Zijn portret illustreert dit door van hem letterlijk een zwart gat in de ruimte te maken. Darth Vader is dan ook integraal opgebouwd uit ruimteschepen van het Keizerrijk en heeft een dodelijke hersenpan in de vorm van de Death Star, zijn ultieme vernietigingswapen.

En wat met Yoda? Op Dagobah, de planeet naar waar hij werd verbannen, werd de meest wijze en sterkste van alle Jedi één met de Force nadat hij stierf. Zijn afwezigheid werd een spirituele aanwezigheid in de atmosfeer.
Wie kan Obi Wan Kenobi, Luke Skywalker en R2D2 terugvinden in de Yoda poster?

Naast deze twee bestaan er ook affiches van Queen Amidala, Boba Fett, C3PO, Darth Maul en een Stormtrooper. Welke vind jij de leukste?

STAR WARS™ Identities : The Exhibition is een unieke tentoonstelling met zo’n 200 originele Star Wars rekwisieten, kostuums, tekeningen en meer, gecombineerd met een identity quest. Bezoek STAR WARS™ Identities en maak zelf deel uit van het Star Wars universum!

STAR WARS™ Identities : The Exhibition loopt tot en met 2 september in Paleis 2 van Brussels Expo.