MUZIEK

Review

Nieuwe Muziek: Mimi Webb

In onze rubriek ‘Nieuwe Muziek’ bespreken we de interessantste nieuwe artiesten. Deze keer bespreken we de Britse popsensatie Mimi Webb.

Nog geen tickets? Reserveer ze hier!

Mimi Webb heeft een goede periode achter de rug. Nadat de Britse viraal ging op TikTok met haar nummer Before I Go, zijn verschillende nieuwe releases uitgebracht zoals Good Without en House on Fire. De jonge zangeres bouwde al snel een trouwe fanbase op, die dit jaar kunnen genieten van haar nieuwe album en haar Amelia Tour.

Wie is Mimi Webb?

Een jaar geleden leerde we Mimi kennen door haar single Before I Go. De 22-jarige singer-songwriter raakte hierdoor in één klap bekend bij het grote publiek. Op TikTok liet ze haar waanzinnige stem en teksten horen en al snel groeide haar account naar ongekende hoogtes (de teller met volgers staat inmiddels al op 1,3 miljoen!).

In gesprek met Ticketmaster UK zegt ze het volgende over de afgelopen jaren: “Weet je wat, het is zo gek. Als ik terug kijk, alleen al naar het afgelopen jaar, en hoe snel het is gegaan, dat is echt geweldig. Ik ben er helemaal klaar voor om dit jaar nog harder en groter te gaan en alles te bereiken wat ik wil”.

Hoe klinkt haar muziek?

Mimi’s muziek klinkt als typische pop, maar bevat diepe en betekenisvolle teksten. Zo zingt ze over een relatiebreuk, liefdesverdriet en andere situaties die ze meemaakte in haar leven. Dat maakt voor veel van haar (voornamelijke jongere) luisteraars de teksten herkenbaar. In haar hit Good Without bijvoorbeeld beseft ze, door alles wat ze samen hebben meegemaakt, beter af te zijn zonder haar ex.

TikTok

Sociale media hebben een aanzienlijke invloed op het succes van beginnende artiesten. Dat was voor Mimi Webb niet anders. Haar carrière kreeg een enorme boost dankzij één app in het bijzonder: TikTok. Veel van haar up tempo-liedjes worden er gebruikt bij nieuwe trends en er worden ontzettend veel dansjes op bedacht.

”Ik denk dat de industrie erg veranderd is met platforms als TikTok. Er worden iedere dag nieuwe artiesten ontdekt op sociale media en TikTok gebruikers hebben veel invloed op wat voor deal zij krijgen. Het is heel gek om te zien hoe dat werkt” aldus Mimi. Tegelijk biedt het platform ook veel nieuwe mogelijkheden: “Ik vind het een geweldig platform voor artiesten. Ze kunnen zelf eenvoudig de app openen en hun muziek delen. Ze zijn met andere woorden minder afhankelijk van een team, label of een budget. Artiesten kunnen nu hun eigen carrière enorm beïnvloeden. Dat zoiets kan is waanzinnig!”

@mimiwebb_

I’m dead 🤣🤣😭 think we enjoyed this too much @Grace #redflags #toogood #letsgo

♬ Red Flags – Mimi Webb

Amelia Tour

De 22-jarige is nog lang niet van plan om het hierbij te laten en is erg bezig met de toekomst. Haar eerste album, Amelia, verschijnt op 3 maart. Een weekje later begint ze ook aan een nieuwe Europese tournee, die haar onder meer langs Spanje, Zwitserland, Duitsland en België zal brengen. Zelf zegt ze: ”Als ik vooruit kijk zie ik vooral touren, nieuwe muziek en alles grootster en beter aanpakken dan voorheen”.

Op dat nieuwe album is het nog even wachten, maar gelukkig kunnen we wel al genieten van de singles Ghost of You en deze House On Fire!

Zoals hierboven reeds vermeld mogen we Mimi dus binnenkort in België verwachten!

Op zaterdag 27 maart komt de Britse naar La Madeleine in Brussel.

Tickets voor deze show vind je hier.

De beste tracks van Mimi Webb

Voor meer nieuws en de allerlaatste updates: volg ons via FacebookInstagram of Twitter.