CULTUUR

Star Wars™ Identities: vind jezelf in het Universum

Het Star Wars™-universum bevindt zich nog tot 2 september in Brussel. Ontdek je buitenaardse zelf in deze unieke tentoonstelling!

Sta oog in oog met Han Solo, ga in de leer bij Yoda of laat je inspireren door Leia. Deze zomer kan het allemaal, in Paleis 2 aan de Heizel in Brussel. Daar vind je de fantastische Star Wars expo, die er loopt tot en met 2 september. Nog geen tickets? België is de laatste stop van de Star Wars-tour doorheen Europa!

Star Wars Exhibition Storm Troopers

 

‘Solo: A Star Wars Story’ bekeken in de filmzaal en honger naar meer Star Wars? Dan ben je op deze expo zeker aan het juiste adres, maar ook Star Wars dummies zullen op ontdekking kunnen gaan in de wereld van Star Wars en zich misschien laten verleiden tot de dark side…

Star Wars Exhibition Identity

 

“Ben jij een Wookie, een Zabrak, een Nautolan of toch maar een mens?” Aan het begin van de tentoonstelling vraagt men je om een identiteit te kiezen. Voor fans van deze wereldberoemde franchise klinken deze namen als muziek in de oren, maar voor bezoekers die nog geen enkele Star Wars film hebben gezien, is dit wat moeilijker. Toch legt deze tentoonstelling de verschillen glashelder uit, waardoor het voor iedere aanwezige duidelijk is en iedereen dus kan beginnen aan de zoektocht naar zichzelf.

Star Wars Exhibition

 

Doorheen de tentoonstelling word je blootgesteld aan dilemma’s die jouw karakter meer en meer vormgeven. Je gaat in de leer bij jouw favoriete held en staat zelfs oog in oog met de wereldberoemde Millenium Falcon.

Wist je trouwens dat Chewbacca geïnspireerd is op een eskimo hond? Jawel, dit knuffelbare personage is gebaseerd op het huisdier van George Lucas. Dit en nog veel meer verbazende weetjes kan je zelf komen ontdekken op de expo.

Star Wars Exhibition

 

STAR WARS Identities : The Exhibition is er eentje voor jong en oud. Oudere fans zullen oude rekwisieten kunnen bewonderen, maar ook scènes uit de allereerste trilogie zullen ze herkennen vanuit hun kinderjaren. Voor jonge fans zal er een hele nieuwe wereld opengaan. Zij zullen zich kunnen uitleven en hun eigen leven kunnen uitstippelen door middel van de reis die de makers van deze expo hebben ontworpen.