TICKETMASTER

Met deze tips ben je perfect voorbereid op de ticketverkoop van je favoriete artiest!

Je komt er net achter dat je favoriete artiest een nieuwe tournee heeft aangekondigd en ook een concert in een stad bij jou in de buurt heeft ingepland – en daar wil je bij zijn!

Hieronder vind je enkele tips om je goed voor te bereiden voor wanneer de tickets in verkoop gaan. Zo heb je meer kans om er live bij te zijn.

Rechtstreeks navigeren naar elke sectie apart? Dat kan, via onderstaande links:

Bereid je voor op de ticketverkoop

Volg deze tips voordat de tickets in verkoop gaan:

Check je Ticketmaster account
Kijk vooraf na of je Ticketmaster account volledig is en je betaalgegevens, je e-mailadres en telefoonnummer correct ingevuld zijn. Als je nog geen account hebt, maak er dan vooraf een aan – het duurt maar een minuut, en je hebt het nodig om je tickets te kunnen reserveren. Mogelijk moet je ook je e-mailadres en telefoonnummer verifiëren. In dat geval ontvang je instructies over hoe je het proces kan voltooien via een eenmalige code.

Bevestig je kaartgegevens
Om vlot te kunnen afrekenen, kijk even na of je bank- of kredietkaartinformatie up-to-date is – controleer zeker ook de vervaldatum van de bankkaart die je doorgaf. Wees bewust van andere dingen die je aankoop kunnen vertragen, zoals bvb. een eventuele limiet op je kredietkaart.

Checklist voor de dag van de ticketverkoop

En dan is het zover! Vind hier nog meer handige tips voor de dag wanneer de tickets in verkoop gaan.

Hou je telefoon bij de hand
Om veiligheidsredenen kan het zijn dat we je vragen om je account te valideren via een code die je via sms wordt verzonden voordat je in de wachtrij komt. Hou daarom je telefoon bij de hand zodat je deze eenmalige code kan ontvangen (zelfs als je jouw tickets via desktop reserveert).

Vermijd openbare Wi-Fi  
De meest betrouwbare manier om tickets te kopen is via een veilige internetverbinding of via het mobiele netwerk van je telefoon. Vermijd – indien mogelijk – openbare Wi-Fi, deze verbindingen zijn niet altijd veilig en kunnen ook verstoord worden. Schakel ook VPN’s of andere hulpmiddelen uit die je IP-adres kunnen verbergen. Door jouw unieke IP-adres weten wij dat jij geen bot bent!

Wait for It…
Voor drukke verkopen met zowel een wachtruimte en een wachtrij opent de wachtruimte doorgaans 15 minuten vóór de verkoop. Als je de ticketpagina eerder bezoekt, krijg je geen betere plek in de rij. Zodra de wachtrij opent, vertellen we je precies waar je in de rij staat, zodat je weet hoeveel fans er voor je staan te wachten om tickets te reserveren.

Ons favoriete nummer is 1
Zorg ervoor dat je alleen in de wachtrij gaat met 1 toestel, 1 browser, en 1 tabblad. Pogingen om vanaf een extra apparaat met dezelfde accountgegevens deel te nemen, kunnen ervoor zorgen dat je een foutmelding krijgt. Je kan tickets voor verschillende data reserveren, maar je hoeft slechts 1 keer in de wachtrij aan te schuiven voor het evenement waar je naartoe wil.

Geen AI, alsjeblieft 🚫 🤖 
Zoals Daft Punk het ooit zei: we willen dat je ‘human after all’ bent. Maak dus geen gebruik van AI-bots of andere browserextensies om de verkoop te manipuleren.

Ticketlimiet
Bij de meeste shows is er een limiet op het aantal tickets dat je kan kopen. De ticketlimiet vind je op de eventpagina achter de ‘Info’-knop (of achter de ‘i’, wanneer je deze pagina op je telefoon bekijkt). Hou er ook rekening mee dat de tijd om je aankoop te voltooien beperkt is, en dat de beschikbaarheid van tickets snel kan veranderen voor evenementen waar veel vraag naar is.

Don’t refresh
Nadat je jouw tickets hebt toegevoegd aan je winkelmandje, vernieuw dan in geen geval je browser en sluit ook nooit het tabblad. Zo voorkom je mogelijke problemen bij je ticketreservatie.

Wat te verwachten nadat je tickets hebt gekocht

Je hebt je tickets: Jeeej! 😊 Hieronder vind je wat je kan verwachten nu je jouw aankoop afgerond hebt.

Toegang tot je tickets 
Zorg ervoor dat je mobiele tickets klaar zijn tegen de dag van je evenement. Download de Ticketmaster app, log in op je account, en ga naar ‘Mijn Tickets’ om je tickets te bekijken. Je kan je tickets ook altijd toevoegen aan je wallet op je smartphone. Op de dag van het evenement zelf, laat je je tickets rechtstreeks scannen vanaf de Ticketmaster app of vanuit je wallet, en je kan naar binnen!

Sharing is Caring 
Ga je naar een show met meerdere personen en ben jij degene die de tickets heeft gekocht? Applaus op alle banken, Ticket Master! Gebruik de ‘Tickets doorsturen’ functie in de app of browser om de individuele tickets te delen met je vrienden. Zo ga je sneller de zaal binnen, waardoor er meer tijd overblijft om te genieten van die magische live-ervaring. Meer info over het doorsturen van tickets vind je hier.

Zijn je plannen gewijzigd? 
Soms lukt het je niet om erbij te zijn – ook al keek je zo hard naar uit. Gelukkig is het doorverkopen van je tickets heel eenvoudig. Als de artiest de functie “Tickets doorverkopen” heeft ingeschakeld voor je evenement, dan kan je je tickets terug verkopen aan andere fans, en dat in slechts een paar klikken. Vind hier meer info over hoe je tickets kan doorverkopen.