MUZIEK

Nile Rodgers & Chic – Kursaal Oostende

Levende legende Nile Rodgers komt met zijn discoband 'CHIC' naar Kursaal Oostende!

Koop tickets

Legendarisch hitkanon

Good Times”, “Le Freak” en “I Want Your Love”, je kent deze hits ongetwijfeld. In aanloop naar de jaren ’80 bestormden funkkoning Nile Rodgers en de discoband CHIC er de internationale hitparades mee. Tot op heden worden ze hierdoor als de grondleggers van de moderne hiphop beschouwd. Oude, vergane glorie? Helemaal niet! Deze legendarische combinatie is springlevend en in topconditie. Deze zomer zijn ze opnieuw op tournee en slaan maar liefst tweemaal hun tenten in België op! De kaartjes voor het concert in Ancienne Belgique (19/08) waren in no-time uitverkocht. Voor het optreden voor aanstaande zondag, 12 augustus, in Kursaal Oostende zijn er nog kaartjes beschikbaar. Hoog tijd om deze aan je winkelmandje toe te voegen, voor het te laat is!

Nile Rodgers is een levende legende

Als jonge knaap poetste hij nog de vliegtuigen van andere groten der aarde, zoals Frank Sinatra. Tot op heden verkocht hij samen met CHIC al meer dan honderd miljoen platen en alles samen is hun muziek meer dan twee miljard dollar waard. Wie had dat ooit gedacht van een jochie dat gitaar leerde spelen om op een meisje indruk te maken?

Meesterlijke muzikant

Zoals Rodgers zijn gitaren bespeelt, dat doen er hem niet veel na. Als er één man je de danskriebels in je lijf kan bezorgen met zijn funky, sensuele gitaarspel, dan is het Nile Rodgers wel. Naast een geweldige gitarist, is hij ook een briljant songwriter en producer. Zo had hij onder andere een hand in sensationele nummers van Madonna (“Like a Virgin”), Sister Sledge (“We Are Family”) en wijlen David Bowie (“Let’s Dance”).

Nieuw materiaal

Ben je in er in Oostende bij, dan zal je als Belgische primeur ook voor het eerst in 26 jaar nieuw materiaal uit de nieuwste plaat van de band horen. De tiende plaat tot dusver van Rodgers en CHIC. Dat streepje heb je dan voor ten opzichte van de fans die hen pas een week later in Brussel aan het werk zullen zien ;). De spraakmakende, nieuwe single “Till The World Falls” is met haar aanstekelijke dansritme en funky melodie alvast een oorworm van formaat.

Carrièrebekroningen

Niet alleen staan Nile Rodgers en CHIC garant voor talloze hits en onvergetelijke concertavonden, ook binnen de muzieksector kunnen ze op veel lof en respect rekenen.
Zo werd Nile Rodgers in 2005 aan de ‘Dance Music Hall of Fame’ en in 2016 aan de ‘Songwriters Hall of Fame’ toegevoegd. Sterker nog, vorig jaar won Rodgers de exclusieve Award for Musical Excellence van de mythische ‘Rock and Roll Hall of Fame’. Een grote mijnheer, die Nile!

Eeuwig jong

Neem gerust je kinderen mee naar het Kursaal, want ook zij zullen ooit al eens in contact gekomen zijn met de muziek van Rodgers. In 2013 won hij als gitarist en producer, samen met Pharell Williams en Daft Punk, namelijk een Grammy Award voor de monsterhit “Get Lucky”. Dat nummer klinkt je waarschijnlijk bekend in de oren, niet? Niet voor niets behoort Rodgers tot de top 50 van de meest invloedrijke personen in het EDM-genre. Hij werkte de afgelopen jaren namelijk ook nog samen met Avicii, Carl Cox en anderen uit het Tomorrowland-milieu!

De perfecte discoavond

Zondag 12 augustus belooft in ieder geval een onvergetelijke disco-avond te worden in Kursaal Oostende. De comfortabele zitjes zullen als gegoten voelen aan je billen, maar we kunnen begrijpen dat tijdens het optreden de danskriebel de bovenhand zal nemen ;). Gelukkig kan je na het optreden nog de nacht indansen in de nabijgelegen uitgaansbuurt.

Goede voorbereiding

Met zoveel kleppers op hun conto, snappen we bij Ticketmaster dat je misschien de bomen door het bos niet meer kan zien. Maar als je onderstaande afspeellijst goed inoefent, kan je Nile Rodgers en CHIC verbazen met je dans- en zangtalent. Veel succes!

Tickets voor dit niet te missen optreden kosten in voorverkoop 45/55/65 euro en zijn beschikbaar via deze link.