MUZIEK

België boven met artiesten van eigen bodem!

Naar aanleiding van onze Nationale Feestdag plaatsen we een aantal bekende en minder bekende Belgen extra in de kijker. Beleef ze binnenkort live!

Klik hier voor tickets en info

21 juli: België viert feest, en wij vieren mee! Naar aanleiding van deze Nationale Feestdag zetten we een aantal bekende en minder bekende Belgen in het zonnetje. Beleef ze binnenkort live op één van de vele podia die ons mooie landje rijk is!

1. Bazart

De immens populaire band rond zanger Mathieu Terryn zorgt op zaterdag 6 augustus zonder twijfel voor verschillende kippenvelmomentjes op Beach Festival!

Denk dus niet aan morgen
en reserveer vandaag nog je tickets voor Bazart – zeker als je weet dat ze die dag het mooie gezelschap krijgen van onder meer Emma Bale en Simple Minds!

🗓 6 augustus | Beach Festival, Nieuwpoort

🎫 Reserveer hier je tickets

2. Lost Frequencies

Onze nationale DJ trots Felix De Laet, aka Lost Frequencies, pendelt deze zomer tussen Tomorrowland en andere prestigieuze festivals in Zweden, Brazilië en meer.

In het najaar volgt een wereldwijde indoor tour met daarbij ook twee stops in zijn thuisland. Mis hem niet in Brussel en Antwerpen!

🗓 5 november @ Vorst Nationaal, Brussel
🗓 12 november @ Lotto Arena, Antwerpen

🎫 Reserveer hier je tickets

3. Christoff

Zijn je stembanden goed gesmeerd, en ben je klaar voor een gigantische  polonaise? Eind augustus geeft de onbetwiste schlagerkoning van Vlaanderen namelijk zijn traditionele verjaardagsconcert in het Kursaal van Oostende, en geloof ons: dat is een feestje dat je niet wil missen!

🗓 28 augustus @ Kursaal, Oostende

🎫 Reserveer hier je tickets

4. The Starlings

Kato Callebaut en Tom Dice, beter bekend als The Starlings, zakken dit najaar af naar de zee!

Wil je weten hoe hun nieuwe album ’Seaside’, met daarop de hits ‘Gold’ en  ‘Little Submarine’, live klinkt? Kom dan in oktober naar Oostende!

🗓 28 oktober @ Kursaal, Oostende

🎫 Reserveer hier je tickets

5. AKA Moon

Dé referentie van de Belgische moderne jazz viert dit jaar haar dertigste verjaardag. En AKA Moon doet dat in stijl, want in oktober komt de groep naar het Festival des Libertés.

Mis je kans niet om deze legendarische band in de intieme setting van het Théâtre National aan het werk te zien!

🗓 18 oktober @ Festival des Libertés, Brussel

🎫 Reserveer hier je tickets

6. Metejoor

Met “Dit Is Wat Mijn Mama Zei” was Metejoor de voorbije maanden niet weg te denken uit de hitlijsten. Ook zijn duet met Snelle, “Kijk Ons Nou”, zorgt moeiteloos voor miljoenen streams op Spotify. En dan hebben we het nog niet eens gehad over “1 Op Een Miljoen”, “Rendez-Vous”, en “Ze Meent Het”.

Je merkt het: Metejoor is een hitmachine met hoofdletter H. Mis hem niet op zijn tournee die hem volgend jaar langs de Vlaamse theaterzalen brengt!

🗓 7 & 8 april 2023 | Capitole, Gent
🗓 13 april 2023 | Kursaal, Oostende
🗓 28 & 29 april 2023 | Trixxo Theater, Hasselt
🗓 19 & 21 mei 2023 | Stadsschouwburg, Antwerpen

🎫 Reserveer hier je tickets

7. Hooverphonic

Alex Callier, Raymond Geerts en leading lady Geike Arnaert hoeven we je niet meer voor te stellen. Hits als ‘Mad About You’, ‘Vinegar & Salt’ en ‘Jackie Cane’ bezorgden de band successen in binnen- én buitenland.

Eind augustus staat Hooverphonic – With Orchestra!, op Road Rock in Kuurne!

🗓 27 augustus @ Road Rock, Kuurne (Kortrijk)

🎫 Reserveer hier je tickets

8. Sandra Kim

De jongste winnares van het Eurovisiesongfestival ooit wordt vijftig! Dit najaar trekt de zangeres op tournee met ‘Moi, Sandra’, een weergaloze concertreeks die in oktober halt houdt in Oostende.

🗓 16 oktober @ Kursaal Oostende

🎫 Reserveer hier je tickets

9. Cleymans & Van Geel

Met hun debuutalbum bereikten Cleymans & Van Geel in 2020 de eerste plaats van de Ultratop Album Charts. Ook hun nieuwe album “We Kunnen Ons Redden” is een schot in de roos.

Dit najaar komen boezemvrienden Jelle & Jonas naar Hasselt, Gent en Antwerpen. Wil je dit niet missen? Reserveer dan tijdig je tickets! 

🗓 22 oktober @ Trixxo Theater, Hasselt
🗓 29 oktober @ Capitole Gent
🗓 5 november @ Stadsschouwburg Antwerpen

🎫 Reserveer hier je tickets

10. Axelle Red

Toegegeven, het is misschien nog een beetje vroeg voor kerst. Maar de komende kerstperiode wordt dit jaar extra gezellig – beloofd! Axelle Red nodigt je namelijk uit voor ‘A Very Special Christmas’!

Voor deze nieuwe show steekt de Limburgse haar favoriete kerstklassiekers in een soulvol jasje en strooit ze feestelijke glitters door haar eigen oeuvre. Afspraak op 17 december in Brussel?

🗓 17 december @ Koninklijk Circus, Bruxelles

🎫 Reserveer hier je tickets

Mis ook deze niet!

Mag het iets avontuurlijker voor onze Nationale Feestdag? Reserveer dan tickets voor één van deze artiesten:

1. Motsus @ Alcatraz

Alcatraz haalt al meer dan 10 jaar de ruigste rock en de zwaarste metal naar Kortrijk. Het festival richt ook elke editie de spotlight op bands van eigen bodem. Dit jaar zullen maar liefst 33 nationale metalhelden een van de 4 podia onveilig maken.

Opener van de feestelijkheden in de Morgue is het West-Vlaamse Motsus. Hun slepende stonerrock en sludge metal start al om 11u15, wees er vroeg bij!        

🗓 12 augustus @ Alcatraz, Kortrijk

🎫 Reserveer hier je tickets

2. Pauwel

Deze prille dertiger uit Sint-Niklaas geeft zich zodanig bloot in de breekbare teksten van zijn subtiele folkpop dat hij zelfs de meest verkilde ziel weet te ontdooien.

Eind augustus staat Pauwel op de volledig Belgische affiche van Rijmrock te blinken, een klein, maar fijn festival dat dit jaar zijn tiende editie mag vieren!

🗓 21 augustus @ Rijmrock, Rijmenam Bonheiden

🎫 Reserveer hier je tickets

3. Oproer

De affiche van Road Rock belooft met onder meer Dirk., The Sore Losers en headliner Therapy? al behoorlijk wat verwoestend vuurwerk, maar mis eind augustus zeker ook Oproer niet!

Hun even furieuze als melancholische mix van rock, rap én funk bezorgde deze band uit Aalst eerder al een opgemerkte deelname aan Humo’s Rock Rally. In Kuurne zullen ze zeker ook jou omverblazen.

🗓 27 augustus @ Road Rock, Kuurne (Kortrijk)

🎫 Reserveer hier je tickets

Vind nog meer Belgische artiesten op Ticketmaster.be.

Voor meer nieuws en de allerlaatste updates: volg ons via Facebook, Instagram of Twitter.