MUZIEK

Er even heerlijk tussenuit met Vance Joy

Op 30 oktober zorgde de Australische singer-songwriter in een uitverkocht La Madeleine voor een droomreis.

Ontdek al onze concerten

Nadat hij in maart nog de Botanique deed vollopen, keerde de Vance Joy deze herfst tot grote vreugde van velen terug naar Brussel. Plaats van het gebeuren: het grotere, maar zeker niet minder gezellige La Madeleine!

De avond opende verassend met Wild Roses. Halverwege hun set lieten deze Belgische zusjes het publiek namelijk weten dat dit hun eerste concert ooit was. Ze legden uit dat ze James Keogh (zoals de zanger van Vance Joy bij de burgerlijke stand bekend staat) tijdens diens laatste passage in ons land hadden aangesproken en hem een demotape met hun muziek in de handen hadden gestopt. Keogh was danig onder de indruk en liet de twee prompt zijn show in La Madeleine openen! Lef: het levert soms fijne resultaten op. Want toegegeven, op een paar technische imperfecties na liet Wild Roses tijdens hun allereerste optreden al heel wat fraais horen.

Na Wild Roses was Scott Helman, het officiële voorprogramma aan de beurt. Hallo feestje?! Met amper 23 lentes op de teller zorgde de Canadees gedurende 30 minuten voor topentertainment. Samen met een gitarist en een drummer stuurde Helman een stevige stoot electriciteit door de zaal. Van de eerste tot de laatste seconde hield de kleine Canadees het publiek in zijn greep. We kijken dan ook nu al uit naar een volgende show waar hij zelf het hoofdprogramma mag vormen.

En dan moest het hoofdprogramma van deze avond nog komen! Nauwelijks bekomen van Helmans energetische set, was het eindelijk de beurt aan Vance Joy. Met een podiumbrede glimlach die hem geen moment zou verlaten, nam James het publiek graag mee in zijn wereldje. Of hij nu een akoestische gitaar of een ukelele bespeelde, de Australische zanger wist de volledige zaal keer op keer in te pakken met zijn sfeervolle sound en meeslepende verhaaltjes. Voornamelijk met nummers uit Nation of Two het in februari verschenen tweede album. Uiteraard ontbraken ook hits als From Afar, Lay it on me en meezinger Riptide niet.

Vance Joy is bovendien meer dan frontman Keogh. Iets wat live fantastisch tot uiting kwam in het kippenvel dat je kreeg van zowel de koperblazers als het stevige rythme dat er door de bas en de drums op na werd gehouden. De zanger zelf wist, naast zijn charmante surferlook, ook nog eens de nodige flair het publiek in te gooien. Tussen de schitterende songs door sloeg hij vaak een praatje met het publiek om hen het verhaal achter sommige nummers te vertellen.

Je leest het, wij beleefden op 30 oktober een mooie avond in La Madeleine. Vance Joy creërde een sfeer die zowel energiek als gezellig was en daardoor voor een aangename verhoging van de temperatuur zorgde die je een avond lang de eerste koude van het jaar deed vergeten. Speciale vermelding ook voor revelatie Scott Helman. We begonnen onze avond met de hoop op een mooie reis, en weet je wat? Het werd een fantastische vakantie naar een muzikale droombestemming!

Zin gekregen om opnieuw op reis te gaan ? Check dan zeker ook de tripjes naar Tom Odell die we in de aanbieding hebben!