MUZIEK

Editors komt met ‘Violence’ naar Koninklijk Circus

Na concerten in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk is het eindelijk opnieuw aan ons om Editors aan het werk te zien!

Er zijn momenteel geen tickets beschikbaar.

Begin dit jaar bracht Editors een nieuw album uit: Violence. Een andere stijl dan wat we gewend zijn van de band, maar daarom niet minder goed. Integendeel. Bij een album hoort een tour, dus trokken Tom Smith en co. begin dit jaar al door Europa, tourden ze in mei  door de Verenigde Staten en reizen ze in oktober door het Verenigd Koninkrijk. Deze winter is het opnieuw aan ons, want op 6 en 7 december komt Editors ons nog eens verwennen met hun nieuwe muziek in het Koninklijk Circus in Brussel.

Editors is een band die nooit stil staat. Elk jaar staan ze wel ergens op een Belgisch festival. Als dat niet zo is, zitten ze waarschijnlijk in de opnamestudio om daarna met nieuwe muziek op te treden. Violence is het zesde album van de groep uit Birmingham. Er werd gekozen voor een nieuwe, vernieuwende stijl: een beetje duisterder en kouder, stukjes muziek die aan Depeche Mode doen denken en een herwerking van nummer 1-hit in België No Sound But The Wind. Je hebt niet lang nodig om te weten dat Violence een hoogtepunt is in de carrière van Editors. De live-video voor No Sound But The Wind op het officiële YouTube-account van Editors is trouwens in België opgenomen. 10 jaar geleden klonk het nummer zo op Rock Werchter:

Dit jaar stond Editors al tweemaal op het Belgische podium. In maart in het Sportpaleis, hier speelden ze hun nieuwe nummers voor het eerst in België. Daarna gaven ze een exclusief, super intiem concert in de Academiezaal in Sint-Truiden. In juli waren ze nog de hoofdact van TW Classic, wat voor een knalshow met veel energie en vuurwerk zorgde. Nu komen ze dus opnieuw naar ons land. Hoewel je No Sound But The Wind, Papillon en Munich regelmatig live in België kan horen, is dit concert in het Koninklijk Circus toch weer een unieke kans om Editors live aan het werk te zien. De show is, uiteraard, intiemer dan op de main stage van een groot festival. Daarnaast heeft Editors sinds hun laatste bezoek aan België veel tijd gehad om aan hun performance te werken. Ten slotte is het geen geheim dat Editors erg veel van België houdt. En wij houden van Editors. Deze show heeft dus alles om één van de beste shows ooit te worden voor fans en de band zelf.

Afbeelding: ©Rahi Rezvani 2017