FESTIVALS

Interview

De Festival Favorieten van: BAZART!

Van mei tot september staan er heel wat festivals op het programma. Om jullie te helpen bij jullie festivalkeuze, vroegen we raad aan een aantal artiesten die deze zomer zélf op een van de vele festivals staan te blinken. Naar welke artiesten kijken zij uit, en hebben ze ook onvergetelijke festival herinneringen? Je komt het de komende weken allemaal te weten! Deze week: de favorieten van BAZART!

Vind je favoriete festival

Dit voorjaar zette BAZART 2 keer een uitverkochte AB op zijn kop. De band kreeg lovende kritieken en verkeert in bloedvorm. Dat belooft voor hun optreden op Suikerrock! Frontman Mathieu Terryn zet zijn festival favorieten voor  deze zomer even op een rijtje.

Wat is het meest memorabele festivalmoment van de band ?

Ik denk dat ik voor  iedereen van ons spreek als dat ons optreden vorig jaar op Pukkelpop was. We speelden toen bij valavond  op de Main Stage. Dat was net voor de release van ons tweede album ‘2’ dus speelden we enkele nummers voor het eerst live. De respons was overweldigend, een onvergetelijke ervaring!

Naar welke live acts van deze festivalzomer kijk je uit?

1. Fleetwood Mac op Werchter Boutique: 100 % Classic, we zijn er allemaal grote fan van. Altijd wel afwachten of het de verwachtingen kan inlossen én of ze natuurlijk al de nummers zullen spelen die wij willen horen. Het zou bijvoorbeeld bijzonder jammer zijn als ‘Dreams’ de setlist niet haalt.

2. THE BLAZE op Rock Werchter: Eén van de interessantste muziekduo’s van het moment. Prachtige videoclips, coole producties en energieke live shows!

De Belgen op Couleur Café

3. Tamino, goeie vriend van ons. Ongelofelijk wat hij aan het presteren is. Wordt op Couleur Café een magisch moment volgens mij. Zwangere Guy, is alles aan het slopen wat er te slopen valt. Een concert van hem in het Brusselse is sowieso het zien waard lijkt me. DVTCH NORRIS, next big thing volgens mij. Omg, he’s blessed.

4. Novastar op Werchter Boutique: Joost bewijst met zijn laatste plaat dat je enkel NOG beter kan worden met de jaren. Pracht van een plaat van een pracht van een man.

5. Craig David presents TS5 speelt op Couleur Cafe, hij is mijn‘All time guilty pleasure’. Ooit zag ik hem op ADE (Amsterdam Dance Event, de grootste conferentie voor elektronische muziek ter wereld – nvdr) en het dak ging letterlijk van de Paradiso. Love the guy.

Klik hier voor de festival favorieten van Marka (Allez Allez). Wil je weten waar je de mannen van Triggerfinger deze zomer tegen het lijf kan lopen? Klik dan hier. Alle andere festivalinfo vind je terug dankzij onze handige Festival Finder.

Ontdek als eerste het heetste festivalnieuws en volg ons via Facebook, Instagram of Twitter. Blijf ook onze blog in de gaten houden, want volgende week bijvoorbeeld geven we je de festival favorieten mee van The Van Jets!

OPGELET: koop enkel tickets via de officiële verkoopskanalen! Meer info hierover vind je via deze link.