FESTIVALS

Interview

De Festival Favorieten van: Triggerfinger

Van mei tot september, en van Kortrijk tot Bertrix, diep in de Ardennen, staan er deze zomer weer heel wat festivals op het programma. Om jullie te helpen bij jullie festivalkeuze, vroegen we raad aan een aantal artiesten die aanstaande zomer zelf op één van de vele festivals staan te blinken. Welke zijn hun festival favorieten deze zomer, en hebben ze ook onvergetelijke festival herinneringen? Je komt het de komende weken allemaal te weten! Vandaag bijten we de kop er stevig af met Triggerfinger!

Vind jouw favoriete festival!

Triggerfinger hoeven we je niet langer voor te stellen. Het rocktrio viert dit jaar z’n twintigste verjaardag en staat deze zomer onder andere op Werchter Boutique en Vestrock. Wat waren hun allereerste festival herinneringen en naar wie kijken frontman Ruben Block, drummer Mario Goossens en bassist Paul Van Bruystegem uit deze zomer? Ontdek het hieronder!

Ruben Block: Mijn aller-allereerste festival heb ik niet echt bewust meegemaakt. Niet geheel onlogisch want ik was toen pas geboren en hing in een kamelen-zak rond mijn moeder. Mijn ouders gingen naar één of ander hippie festival in Paradiso in Amsterdam. Volgens hen was dat een legendarisch festival. Spijtig dus dat ik me er niets meer van herinner. Een ander memorabel festival, zónder kamelen-zak, was in het Spartak Moscow stadion met onder andere Muse op de affiche.

Mario Goossens: 1 mei zie je me op het Roots & Roses Festival zeker vooraan bij Jon Spencer and the HITmakers: Zeer goede garage rock, altijd fan geweest van Jon Spencer Blues Explosion.

Daarnaast kijk ik ook uit naar Fleetwood Mac die deze zomer naar Werchter Boutique komen. Ik was erbij de laatste keer toen ze in het Sportpaleis stonden, fantastisch optreden was dat. En nu met ook nog eens Neil Finn op het podium, dat gaat goed komen! Mijn favoriete Fleetwood Mac nummer? Dat is ongetwijfeld Sara!

Op Graspop pik ik zeker en vast Slayer mee: In mijn tienerjaren was ik grote metalfan en Slayer was toen mijn favoriete band. Ik volg ze nog altijd en ik vind het dan ook erg jammer dat dit hun laatste tour gaat zijn.

Nog zo een groep waar ik al van het eerste uur fan van ben is The Cure: new wave met pop gemengd, mooi mooi! Dat kan dus niet anders dan vonken geven op Rock Werchter! Ook op Werchter, maar van een totaal andere allure is The Good, the Bad and the Queen: Damon Albarn als creatieve geest vind ik geweldig. Het laatste album staat geregeld op als ik moet reizen. Super talenten samen met Tony Allen op drums: heerlijk!

Ook Monsieur Paul Van Bruystegem kijkt uit naar John Spencer & The HITmakers op het Roots & Roses Festival in Lessen (bij Geraardsbergen). En net als de drummer zal je ook de bassist van Triggerfinger op Rock Werchter helemaal vooraan vinden bij The Cure op vrijdag én op zondag voor afsluiter Muse. Een andere datum die hij met stip heeft aangeduid is die van 8 juni. Niet alleen staat hij dan zelf met Triggerfinger op het podium van Werchter Boutique, hij zal dan ook vollenbak genieten van The Pretenders. Tot slot telt Van Bruystegem nu al af naar 14 juli, wanneer John Fogerty op TW Classic een stevig blik CCR-classics zal open trekken.

Meer te weten komen over alle festivals? Surf dan snel naar onze handige Festival Finder, of volg ons via Facebook, Instagram of Twitter en ontdek als eerste het heetste festivalnieuws. Blijf ook onze blog in de gaten houden, want volgende week bijvoorbeeld geven we je de festival favorieten mee van de Belgische zanger Marka, bezieler van Allez Allez en vader van Angèle en Roméo Elvis.

Opgelet, koop enkel tickets via de officiële verkoopskanalen! Meer info hierover vind je via deze link.