FESTIVALS

Interview

De Festival Favorieten van The Van Jets

Van mei tot september staan er heel wat festivals op het programma. Om jullie te helpen bij jullie keuze, vroegen we raad aan een aantal artiesten die deze zomer zélf op een van de vele festivals staan. Naar welke optredens en festivals kijken zij uit? Je komt het op onze BLOG allemaal te weten! Deze week: de favorieten van Johannes Verschaeve, frontman bij The Van Jets!

Vind je favoriete festival

Eerder dit jaar kregen we niet zo fijn nieuws te horen: The Van Jets stoppen ermee! ☹ Gelukkig kunnen we nog een hele festivalzomer lang genieten van Broken Bones, Danger Zone en de vele andere hits die deze Oostendse rockband de voorbije vijftien jaar op ons los liet. Ga ze bijvoorbeeld zeker eens checken op Road Rock, een klein maar fijn festival in de charmante omgeving van het Kortrijkse Begijnhofpark, waar verder ook nog Daan, Emma Bale en The Sore Losers geprogrammeerd staan!

Voor hij aan zijn zomerse afscheidstournee begint, haalden we nog snel frontman Johannes Verschaeve voor onze micro.

Johannes, eerst en vooral een dikke merci om in je ongetwijfeld drukke agenda toch tijd voor ons te vinden! Op welke wei kunnen we jou spotten deze zomer?

JV: Graag gedaan! En een wei is het niet echt, maar ik kijk bijvoorbeeld uit om weer rond te kunnen wandelen in het Osseghempark aan het Atomium. Sinds een paar jaar echt wel een schot in de roos qua locatie voor Couleur Café! Ik ben dan ook nu al aan het aftellen naar eind juni. Op zaterdag staat daar namelijk ene Kamasi Washington geprogrammeerd. Een artiest die misschien minder bekend is, maar, geloof me, ga die zien! De muziek die hij en z’n band brengen is zo overweldigend, als een openbaring. Men noemt het jazz, maar het is zoveel meer. Live gaat dit ongetwijfeld nog meer overweldigend zijn. Ik kom vast ogen en oren te kort.

Datzelfde weekend vind je me zeker ook op Rock Werchter terug. Altijd een topaffiche daar in Werchter. Charlotte Gainsbourg bijvoorbeeld op donderdag. Ik had sowieso al een boontje voor deze androgyne actrice, en ook muzikaal doet ze haar ding, met een echo van haar vader. Prachtige stem, heel zacht en dicht en mooie arrangementen. Gewoon meedrijven en laten opslokken, is de boodschap!

Een dag later ga ik zeker ook Khruangbin meepikken. De tijd staat staat toch altijd even stil telkens als Khruangbin opstaat, nee? Moeiteloze mix van wereldmuziek en coole surfhipster iets. Grappige personages die muzikanten ook. Hun beheerste, bijna klassieke gitaarspel wil ik absoluut van dichtbij zien.

En dan is er ook nog Rosalia op zondag. Ja, ook ik viel als een blok voor deze Spaanse bastaard van flamenco en James Blake. Een fenomeen die zowel de luisteraars Radio 2 als alternatieve muzikanten bekoort? Je moet het toch maar doen! Benieuwd dus hoe ze het live doet, of het Roisin Murphy is of Belle Perez.

Het tweede weekend van augustus ga ik sowieso ook naar Alcatraz! Hard Rock of metal zijn misschien niet meteen genres waarmee je me zou associëren, maar geloof me, ook ik bang al graag eens met mijn head! (lacht) Iets wat ik dus zeker ook zal doen bij Amenra bijvoorbeeld. We traden onlangs op dezelfde avond op als Colin, de zanger en ik was, om het met een understatement van jewelste te zeggen, onder de indruk van zijn act. Van Amenra ken ik de muziek. Het fenomeen ken ik van horen zeggen, maar live heb ik hen nog niet gezien, of beter “ondergaan”. Ik ga dus zeker naar Kortrijk deze zomer!

Ontdek als eerste het heetste festivalnieuws en volg ons via FacebookInstagram of Twitter. Alle andere festivalinfo vind je terug dankzij onze handige Festival Finder.

Blijf ook onze blog in de gaten houden, want volgende week bijvoorbeeld geven we je de festival favorieten mee van Amenra!

OPGELET: koop enkel tickets via de officiële verkoopskanalen! Meer info hierover vind je via deze link.