CULTUUR

Heropening van Monet – The Immersive Experience

Dompel je in alle veiligheid onder. Claude Monet, The Immersive Experience heropent haar deuren op maandag 18 mei en neemt daarbij alle nodige voorzorgsmaatregelen.

Bestel hier je tickets

Om je de best mogelijke omstandigheden te garanderen, heeft de organisatie achter Claude Monet – The Immersive Experience de tentoonstelling gereorganiseerd. Ze deed dit samen met een deskundige op het gebied van preventie en veiligheid inzake hygiëne en epidemiologie. De ruimte werd aangepast om aan alle aanbevelingen en verwachtingen op het vlak van volksgezondheid te voldoen.

Op deze pagina vind je alle nodige informatie om je bezoek voor te bereiden. Daarnaast geven we je graag ook een overzicht van de genomen maatregelen mee.

Aankoop van je ticket of geldigheid van het ticket dat je hebt gekocht vóór de crisisperiode

Had je je ticket al gekocht, dan blijft dit geldig en geeft het jou op vertoon ervan bij de ingang toegang tot de tentoonstelling.

Online verkoop: het is niet mogelijk om ter plaatse tickets te kopen. We vragen je dan ook om je ticket online te reserveren en daarbij een datum en tijdstip te kiezen. Zo kunnen we het aantal bezoekers permanent in de gaten houden.

Social distancing: beperking van het aantal bezoekers

 • Het aantal bezoekers zal te allen tijde strikt worden beperkt en gecontroleerd. Dit gebeurt zowel via het onlineticketsysteem als door een handmatige telling van het aantal personen dat de tentoonstelling binnen- en buitengaat.
 • Aangezien deze tentoonstellingsruimte een oppervlakte heeft van meer dan 1000 m2 worden maximaal 100 bezoekers tegelijkertijd toegelaten. Bovendien zal voor elke tentoonstellingsruimte het maximale aantal bezoekers worden vastgesteld.
 • De grondmarkeringen over het hele parcours zullen de bezoekers herinneren aan de te respecteren veiligheidsafstand (1m50 tussen elke persoon). Ook het personeel ter plaatse zal erop toezien dat iedereen die afstand bewaart en een mondmasker draagt.
 • Om de richting van de tentoonstelling aan te geven is een bewegwijzerde route uitgestippeld. Wij rekenen op jouw voorzichtigheid en welwillendheid tegenover anderen om deze afstand te respecteren en elke concentratie van mensen te vermijden.
 • Om de circulatie in de tentoonstelling te vergemakkelijken, willen we je vragen om, indien mogelijk, geen grote tassen of rugzakken mee te nemen.

Bijkomende hygiënemaatregelen: mondmaskers, toiletten, meubilair, desinfecterende gel

 • Het dragen van een mondmasker is verplicht. Bezoekers die er bij het binnenkomen geen dragen, krijgen er gratis een van ons. Iedereen dient deze maatregel te respecteren.
 • Hydroalcoholische gel: over het gehele parcours staan hydroalcoholische gel dispensers die je gratis naar believen kan gebruiken. Het is verplicht om bij het binnenkomen de handen te ontsmetten.
 • Alle decoratieve elementen die bezoekers kunnen aanraken (gordijnen, versiering, interactieve voorwerpen) zijn weggehaald. Op deze manier wordt het contact met gemeenschappelijke oppervlakken zoveel mogelijk vermeden.
 • Ook de vestiaires zijn gesloten. Je kan echter vrij gebruikmaken van deze ruimte om er je kinderwagen of reiskoffer op te bergen (we zouden je wel willen vragen om indien mogelijk geen grote voorwerpen mee te brengen).
 • We geven waskrijtjes op verzoek zodat je kan genieten van onze recreatieve workshop. Je kinderen mogen deze waskrijtjes houden!
 • De toiletten worden na elk gebruik gereinigd.
 • Ten slotte is het voordien aanwezige meubilair (banken, stoelen, tapijt) weggehaald om elk risico op besmetting te vermijden.

Virtual reality ervaring

De virtual reality ervaring trekt veel mensen aan en is een groot succes. De expo heeft er echter voor gezorgd dat ze toegankelijk blijft ondanks deze beperkingen:

 • We beperken het aantal headsets dat tegelijkertijd kan worden gebruikt
 • Het dragen van een mondmasker is ook in deze ruimte verplicht
 • Het materiaal, met inbegrip van de stoelen, zal na elk gebruik volledig worden gedesinfecteerd
 • Elke bezoeker krijgt een wegwerpmasker voor rond de ogen. Hierdoor komt de huid niet in contact met de headset. Ook wordt een kapje (haarnetje) voor op het hoofd voorzien.

Claude Monet – The Immersive Experience kijkt ernaar uit om je snel weer te zien. De mensen achter deze niet te missen expo hebben je dan ook erg gemist en zijn zich ervan bewust dat de behoefte aan afleiding nu groter is dan ooit. Ze doen er dan ook alles aan en bereiden zich vol enthousiasme voor om je nog meer versteld te doen staan dan voorheen.


Zin in meer cultuur? Lees zeker ook onze blogpost over muziekdocumentaires of kom te weten waar en wanneer je jouw wekelijkse dosis thuisstreams kan fixen.

Voor meer nieuws en de allerlaatste updates: volg ons via Facebook, Instagram of Twitter voor meer nieuws en de laatste updates.